2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Többen megsérültek Kijevben a csütörtöki orosz rakétatámadásban + videó

Csütörtökön az utóbbi hetek egyik legnagyobb rakétatámadását hajtotta végre Oroszország Kijev ellen. A Reuters szerint az ukrán főváros polgármestere arról számolt be, hogy a lehulló rakétamaradványok komoly károkat okoztak civilek otthonában. A Föderáció a támadás napján azt közölte, hogy növeli a korabeli szovjet, háromtonnás légibomba gyártását.

  • Többen megsérültek Kijevben a csütörtöki orosz rakétatámadásban  + videó

Kitört ablakok, megsemmisült otthonok - Kijev utcáin készültek a felvételek a csütörtök hajnali orosz rakétatámadás után, amiben mintegy tizenhárman megsebesültek. A régióban is nagy pusztítást okozott a támadás.

Mindannyian szenvedünk, a gyerekeinkkel együtt. Nem tudom mit mondjak! Mi történik itt? Elszomorít, hogy egy épségben maradt ablak sincsen az egész környéken, minden ajtó ki van törve, minden elpusztult körülöttünk - mesélte egy kétségbeesett lakos.

Oroszország a légitámadással szinte egy időben bejelentette, hogy növeli a szovjet korabeli, háromtonnás légibomba gyártását - erről az orosz védelmi miniszter a Nyizsnyij Novgorodban található gyártósoron beszélt.

Az új gyártóüzemek megépültek, és teljes kapacitással megkezdték a munkát. Ezen túlmenően az alkatrészek 75 százalékát helyreállítják, ami lehetővé teszi számunkra, hogy megfelelő tempóban szállítsunk lőszert az ukrajnai különleges katonai művelet övezetébe - jelentette ki az orosz védelmi miniszter.

Ukrajna elnöke a kijevi támadást követő videóüzenetben reagált a történtekre, kijelentette: legalább 1500 külföldi alkatrészt találtak az ukrán fővárost támadó rakétákban. Szerinte emiatt több szankcióra lenne szükség illetve nagyobb elszámoltathatóságra az egyezményeket kijátszó rendszerek esetében.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!