2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Többen meghaltak, amikor összeomlott egy kampányrendezvénynek otthont adó színpad Mexikóban

Összeomlott Mexikóban egy kampányrendezvénynek otthont adó színpad, helyi idő szerint szerdán délután, a balesetnek az első hivatalos információk szerint legkevesebb kilenc halálos áldozata és több mint hatvan sérültje volt.

  • Többen meghaltak, amikor összeomlott egy kampányrendezvénynek otthont adó színpad Mexikóban

A Nuevo León államban a Monterrey mellett fekvő San Pedro Garza Garciában tartott rendezvényen jelen volt az egyik elnökjelölt, Jorge Álvarez Máynez is, ő az X-en tudatta, hogy jól van.

A baleset idején készült videofelvételeken látható, hogy Máynez a színpadon integet, miközben a tömeg a nevét skandálja, de mikor felnéz, meglátja, hogy felé dől az óriási kivetítő és egy fémszerkezet, és hogy elkerülje, a színpad hátsó részébe rohan.

Samuel Garcia, Nuevo León kormányzója, Álvarez Máynez Polgári Mozgalom pártjának egyik vezetője videoüzenetben kérte a helyieket, hogy néhány óráig ne hagyják el otthonaikat. A kormányzó tájékoztatása szerint a balesetnek legkevesebb kilenc halálos áldozata volt, köztük egy gyerek, és több mint hatvanan megsérültek.

Miguel Trevino, a település polgármestere a közösségi médiában arról is beszámolt, hogy a jelentések szerint három ember a törmelékek alá szorult, és megsérült.

A helyszínen a mentőszolgálat, valamint a polgári védelem látta el a sérülteket. Andrés Manuel López Obrador mexikói elnök együttérzését fejezte ki az áldozatok családtagjainak, barátainak és politikai támogatóinak. Mexikóban június 2-án tartanak elnökválasztást, valamint országos és helyhatósági választásokat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!