2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Többen életüket vesztették Dél-Szudánban etnikai villongásokban

Legalább tizennyolcan vesztették életüket Dél-Szudánban rivális etnikai csoportok között kitört összecsapásokban - közölték a helyi hatóságok szombaton.

  • Többen életüket vesztették Dél-Szudánban etnikai villongásokban

A tájékoztatás szerint az erőszakhullám péntek este kezdődött az északi Warrap államban és szombat reggelig tartott. Samuel Awan területi biztos elmondta, hogy a halálos áldozatok mellett 34 sebesültje is van az összecsapásoknak. Több tucat gyermek elmenekült, illetve azóta is rejtőzködik - tette hozzá.

Az újabb erőszakot Awan szerint az váltotta ki, hogy ismeretlen fegyveresek meggyilkoltak egy férfit csütörtökön. A megölt férfi klánja pedig a rivális klánt vádolta a bűncselekmény elkövetésével.

Bár a kedélyek átmenetileg lecsillapodtak a térségben, helyi tisztségviselők szerint ismét kiéleződhet a helyzet kormányzati beavatkozás nélkül.

Szeptemberben a dél-szudáni kormány kénytelen volt leállítani leszerelési kampányát, hogy fenntarthassa a közrendet Warrap államban, ahol augusztusban több mint százan haltak meg fegyveres civilek és katonák közötti összecsapásokban.

Dél-Szudánban februárban írtak alá békemegállapodást, amely rendezte a különböző etnikai csoportok között 2013-ban kirobbant véres konfliktust. A kormány leszerelési kampányt indított júliusban, hogy feltartóztassa az etnikumközi erőszakot szító fegyveres csoportokat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!