2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Több városban zajlottak tüntetések a rendőri erőszak ellen az Egyesült Államokban

Több amerikai városban zajlottak tüntetések a rendőri erőszak ellen helyi idő szerint hétfőn: Chicago egyik elővárosában, Ciceróban ketten életüket vesztették a megmozdulás során, és legalább hatvan embert őrizetbe vettek - számoltak be amerikai hírforrások.

  • Több városban zajlottak tüntetések a rendőri erőszak ellen az Egyesült Államokban

A városban több üzletet kifosztottak a tiltakozók. Az NBC amerikai hírcsatorna szerint több mint 100 rendőr volt bevetésben.

A Missouri állambeli Saint Louisban négy rendőrt ért találat - közölték a helyi hatóságok a Twitteren. A sebesülteket kórházba szállították, nincsenek életveszélyben. Egyelőre nem tudni, ki lőtt rájuk.

Las Vegasban két helyszínen lőttek rá a rendfenntartókra a helyi rendőrség szerint.

New Yorkban fosztogatásba torkolltak a hétfői megmozdulások, fiatal tüntetők csoportokba verődve végigvonultak Manhattanen, és boltokat raboltak ki - mondták el újságírók. A rendőrség többeket őrizetbe vett. Bill de Blasio, a nagyváros polgármestere három órával meghosszabbította az éjszakai kijárási tilalmat, így keddtől este 8-tól hajnali ötig senki sem tartózkodhat az utcákon. De Blasio biztosított arról, hogy a városban helyreállt a nyugalom.

Az Egyesült Államokban országos megmozdulások zajlanak a rasszizmus és a rendőri erőszak ellen, miután a napokban életét vesztette egy afroamerikai férfi egy durva rendőri intézkedés során. Május 25-én Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után földre teperte a 46 éves George Floydot, és egyikük percekig térdelt a nyakán. A férfi levegőért könyörgött, de hiába. Az áldozat a kórházba szállítás közben meghalt. A rendőröket elbocsátották, egyiküket, Derek Chauvint pedig gyilkosság vádjával őrizetbe vették.

Ellentmondanak egymásnak George Floyd boncolási eredményei

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!