2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Több tízezer tanár szüntette be a munkát

35 ezer tanár szüntette be a munkát Kanadában, mert a kormány befagyasztaná a béreiket és korlátozná a sztrájkjogukat. Ontario tartományban az általános iskolai tanárok fele nem ment dolgozni, és azt ígérik, hogy a tiltakozást az ünnepek után is folytatják.

Jó hangulatban kezdődött az általános iskolai tanárok egynapos munkabeszüntetése Ontario tartományban. A sztrájkkal egy időben tüntetést is szerveztek a szakszervezetek. Pedagógusok ezrei vonultak az utcára a nagyvárosokban, hogy tiltakozzanak bérük befagyasztása, illetve sztrájkjogaik korlátozása ellen. Az erről szóló törvényt még szeptemberben fogadta el a kormány, hogy csökkentse az állami kiadásokat.

– Megmutattuk, hogy elszántak vagyunk. Épp Durhamból jövök, ahol majdnem négyezer pedagógus tiltakozott az ellen, hogy a tartományi vezetés hozzányúljon a kollektív szerződésünkhöz – mondta Sam Hammond, az ontariói pedagógus-szakszervezet elnöke.

Tizenöt éve ez a legnagyobb pedagógussztrájk Ontarióban. A tanárok mintegy fele vett részt az akcióban, ezért mintegy 400 ezer diáknak szünetelt az oktatás. A pedagógusok azt ígérik, az ünnepek után is az utcára vonulnak, ha a kormány nem teljesíti a követeléseiket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!