2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Több száz tűzoltó küzd Görögországban az erdőtüzekkel

Két település lakóit, egy nyári tábort és egy rehabilitációs központot kellett evakuálni eddig. Az Európai Bizottság bejelentette: az EU csapatokat mozgósított a tűz megfékezésére.

  • Több száz tűzoltó küzd Görögországban az erdőtüzekkel

Szüntelenül próbálják oltani a lángokat Görögországban. A dél-európai országban már harmadik napja tombolnak erdőtüzek.

Az Athéntól 80 kilométerre fekvő Lutráki fürdőhely közelében hétfő este óta tomboló tűzzel 120 tűzoltó, négy repülőgép és három helikopter küzd, és a rodoszi erdőtűz ellen is folyamatosan harcolnak a tűzoltók és a polgári védelem erői.

Franciaország és Olaszország két-két tűzoltó repülőgépet, valamint tűzoltóegységeket küldött a tűzvész megfékezésére.

A repülőgépeket és a tűzoltócsapatokat az EU egyik polgári védelmi mechanizmusának keretében mozgósították. Harminc romániai tűzoltó egyébként már Görögországban van az EU szezonális tűzvédelmi programjának köszönhetően.

Az Európai Bizottság is közölte: az EU légi és szárazföldi segítséget nyújt az országnak az erdőtüzek megfékezéséhez.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták" - közölte vasárnap az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtószolgálata.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!