2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:50

Külföld

Több orosz pontonhidat is leromboltak az ukránok a kurszki területen + videó

Több orosz pontonhidat is leromboltak az ukrán erők amerikai fegyverekkel a Kurszki területen. Maria Zakharova az orosz külügyminisztérium szóvivője gyalázatosnak nevezte Kijev kurszki támadását és kijelentette, ez a lépés lehetetlenné teszi a béketárgyalást.

  • Több orosz pontonhidat is leromboltak az ukránok a kurszki területen + videó

Amerikai fegyverekkel több orosz pontonhidat is lerombolt Ukrajna a kurszki területen.

Az ukrán külügyminisztérium közlése szerint, a kijevi erők Kurszki területi előrenyomulása során nagyobb területet foglaltak el, mint Moszkva idén Kelet-Ukrajnában.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a kurszki műveletekkel kapcsolatban kijelentette, az ukrán erők rájöttek arra, hogy mire készül Oroszország a kelet-ukrajnai régióban, így további nyugati segítséggel ennek megfelelően erősítik majd erőiket.

Volodimir Zelenszkij: "A lőszerkészleteink felülvizsgálata megtörtént. Nagyon fontos, hogy partnereink teljes mértékben teljesítsék kötelezettségvállalásaikat minden csomaggal és minden megállapodásunkkal kapcsolatban. Ez alapvető fontosságú a védelem szempontjából. A műveletünk a kurszki régióban folytatódik, folyamatosan harcolunk és az elfoglalt területek felett pedig ellenőrzést gyakorlunk." - jelentette ki az ukrán elnök.

Volodmir Zelenszkij hozzátette továbbá azt is, hogy országa kurszki támadása volt az elmúlt hetek egyik legnagyobb meglepetése.

Marija Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője kijelentette, Ukrajna behatolása az oroszországi területre teljességgel kizárja a béketárgyalások lehetőségét.

Maria Zakharova: „Az ukrán fegyveres erők kísérlete, hogy behatoljanak a területünkre- és még egyszer hangsúlyozom, amit az orosz hatóságok már mondtak - lehetetlenné tesz bármilyen tárgyalást a bandita juntával.”- hangsúlyozta az orosz külügyminisztérium szóvivője.

Zakharova hozzátette, véleménye szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a behatolás megindításával azt remélte, hogy megerősítheti a pozícióját és javíthatja megítélését az ukrán polgárok miközben még több finanszírozást kér a Nyugattól.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij újból elutasított egy béketervet

Zelenszkij újból elutasított egy béketervet

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök destruktívnak nevezte és elutasította a kínai-brazil béketervet, mivel szerinte az nem több egy politikai nyilatkozatnál, amelyet ráadásul nem egyeztettek Ukrajnával.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!