2024. 06. 15. Szombat Jolán, Vid napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Sporthírek 10:00

Külföld

Több nagy szervezet is elismerte, hogy növekvő tendenciát mutat a migráció

Több mint 400 illegális bevándorlót tartóztattak fel a török hatóságok az Égei-tengeren. A menekültek a görög szigetekre próbáltak eljutni. Ankara tájékoztatása szerint az idei migrációs hullám erősebb, mint a tavalyi. A Gazdasági és Együttműködési Fejlesztési Szervezet eközben arról számolt be, hogy egyre több menedék-kérelmet adnak be Franciaországban és Spanyolországban.

  • Több nagy szervezet is elismerte, hogy növekvő tendenciát mutat a migráció

Tömegével indulnak Törökország keleti részéről a görög szigetek irányába az illegális bevándorlók. A hatóságok naponta tucatjával tartóztatják fel azokat, akik a nyílt vízen próbálják elérni az égei-tengeri szigeteket.

A parti őrség tagjai a hét közepén 400 embert fordítottak vissza a kis-ázsiai állam felé. A migránsok 11 gumicsónakkal próbálták elérni Európa délkeleti részét.

Ankara tájékoztatása szerint idén jóval több menedékkérőt tartóztattak fel, mint a tavaly ilyenkor.

A német külügyminiszter aggodalmának adott hangot. Heiko Maas szerint az Európai Unió és Törökország által 2016-ban kötött migrációs paktumban foglaltak csak részben teljesülnek.

A nyílt vízi migráció minden mediterrán uniós államot érint. Olaszországban újabb illegális bevándorlók kötöttek ki. A szicíliai Agrigento városának közelében egy strandon 20 fiatal férfi ért partot, akik azonnal szétszéledtek. Később többeket őrizetbe vett a rendőrség, de sokakat még keresnek. Nem hivatalos források szerint a menekültek Tunéziából indultak útnak.

Az ENSZ után a Gazdasági és Együttműködési Fejlesztési Szervezet is sokkoló adatokat közölt. Legfrissebb jelentésükben azt írták, hogy egyre többen kértek menedékjogot az elmúlt hónapokban Franciaországban és a Spanyolországban. Vagyis a bevándorlás nem csak kontroll nélküli és folyamatos, hanem emelkedő tendenciát is mutat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!