2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Több mint egymillió tonnás élelmiszerhiánnyal küzdhet Észak-Korea

Tovább súlyosbították az észak-koreai élelmiszerválságot a tavalyi áradások, az ország 1,2-1,3 millió tonnás élelmiszerhiánnyal néz szembe - közölte a dél-koreai országegyesítési miniszter a diplomáciai és egyesítési bizottság csütörtöki plenáris ülésén.

  • Több mint egymillió tonnás élelmiszerhiánnyal küzdhet Észak-Korea

Li In Jong becslése szerint a rossz időjárás miatt Észak-Koreában a már meglévő, évi egymillió tonnányi élelmiszerhiány mellett további 2-300 ezer tonnányi veszteség keletkezett.

Észak-Koreát júliustól szeptemberig több tájfun is sújtotta, az ezt követő áradások pedig rengeteg termőföldet tettek tönkre, tovább súlyosbítva ezzel a kommunista államban régüta katasztrofális méreteket öltött élelmiszerválságot.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!