2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 04:40

Külföld

Több migráns tengerbe veszett Marokkó partjainál

Hét marokkói migráns fulladt a tengerbe Marokkó atlanti-óceáni partvidékének közelében szombaton - közölte az észak-afrikai ország belügyminisztériuma. A migránsok csónakja Casablancától nem messze borult fel. Három embert eszméletlen állapotban szállítottak kórházba. Kutatnak esetleges túlélők után.

  • Több migráns tengerbe veszett Marokkó partjainál

Egyre több migráns igyekszik eljutni Marokkóból Spanyolországba, amióta a marokkói kormány megszigorította a földközi-tengeri illegális migráció ellenőrzését. Marokkó és Spanyolország távolsága a Gibraltári-szorosnál mindössze 14 kilométer, és az észak-afrikai ország területébe két kicsiny spanyol exklávé ékelődik, Melilla és Ceuta.

A marokkói hatóságok szerint 2019. január 1-je és szeptember 1-je között 57 ezer embert akadályoztak meg abban, hogy a tengeren illegálisan átkeljen Spanyolországba.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) adatai szerint január 1. és szeptember 18. között feleannyian, 16 894-en keltek át Spanyolországba, mint tavaly ugyanebben az időszakban (34 238).

A madridi kormány a múlt hónapban úgy döntött, hogy 32,2 millió euróval (csaknem 11 milliárd forinttal) segíti Marokkót az illegális migráció elleni harcban. Az Európai Unió 140 millió euró (több mint 47 milliárd forint) segélyt ígért a marokkói határvédelem számára.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

Szélesvásznú történelem: Szerelem + videó

1971-ben Darvas Lili, Törőcsik Mari és Darvas Iván főszereplésével, Makk Károly rendezésében mutatták be a Cannes-ben a zsűri nagydíjával is kitüntetett Szerelem című filmet. A Szélesvásznú történelem adásában Bencze Ilona Jászai Mari-díjas színművésznővel és Lukácsy György filmkritikussal beszélgettünk a magyar filmtörténelem egyik legfontosabb alkotásáról.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!