2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Több halottat követelt a Dorian hurrikán

Hivatalos források szerint 5-en vesztették életüket, többen pedig eltűntek. A vihar egyelőre nem mozdul a karibi szigetországból Ennek ellenére azzal számolnak a szakértők, hogy a ciklon rövid időn belül elérheti az Egyesült Államok délkeleti részét. Az ENSZ közölte, a világszervezet sürgősségi orvos csoportjai készenlétben állnak.

  • Több halottat követelt a Dorian hurrikán

Helikopterekkel mentik az embereket a Bahama-szigetek északi részén. A karibi országra hétfőn csapott le a Dorian hurrikán. Az óránkénti 300 kilométeres sebességű szél többméteres hullámokat korbácsolt a tengeren, hajókat borított fel, háztetőket szakított le, és egyes negyedeket a földdel tett egyenlővé.

Az anyagi károk mellett a vihar több halottat is követelt. Az ország kormányfője megerősítette, hogy a trópusi ciklon pusztítása nyomán többen életüket vesztették.

Az összedőlt épületek alatt túlélők után kutatnak a hatóságok. Az amerikai parti őrség 4 helikoptere is a Bahamákon van, hogy segítsen a mentésben. De egy brit hajó is készenlétben áll.

Szakértők szerint a lassan mozgó hurrikán szokatlanul hosszan tartózkodik a karibi térségben. ennek ellenére úgy számolnak, hogy még a nap folyamán elérheti Florida államot, ahol óriási a készülődés.

Az amerikai Országos Hurrikán Központ szerint a Dorian 1935 óta az Atlanti-óceán eddigi legpusztítóbb hurrikánja.

Florida, Georgia, Észak-illetve Dél-Karolina után Virginia államban is rendkívüli állapotot hirdettek. Több repülőteret lezártak, és megkezdték a tengerparti megyék kiürítését.

A közelgő Dorian miatt lemondta hivatalos útjait az elnök is. Donald Trump bejelentette, Washingtonban marad, és a szövetségi fővárosból követi a fejleményeket.

Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!