2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Több halálos áldozata és eltűntje van az egyesült államokbeli ítéletidőnek

Pennsylvania állam hatóságai vasárnap is kerestek két eltűnt kisgyereket a szombati villámáradás után, amiben öt ember meghalt, amikor autójukat elragadta a hirtelen az útra ömlő víztömeg.

  • Több halálos áldozata és eltűntje van az egyesült államokbeli ítéletidőnek

Az Egyesült Államok északkeleti részét sújtó heves esőzések vasárnap is folytatódtak. Connecticut, Massachusetts, Vermont és New Hampshire államok egyes részeiben villámáradásokra adtak ki figyelmeztetést, és tornádók veszélyére is felhívták a figyelmet.

New York város repülőterein több mint 600 járatot töröltek a viharok miatt vasárnap, és több ezer lakásban volt áramkimaradás. Kathy Hochul kormányzó arra kérte a lakosságot, hogy a viharok idejére nem mozduljon ki otthonából.

Pennsylvania hatóságai vasárnap arról számoltak be, hogy az állam keleti részén, New Jersey állam határán fekvő Upper Makefield Township településen öt ember meghalt, valamint egy 9 hónapos csecsemőt és kétéves testvérét keresik. Az áldozatok közül négyen egy dél-karolinai család tagjai voltak, akik rokonaikat látogatták meg, amikor gépkocsijukat villámáradás magával ragadta; az apa és négyéves fia még ki tudott menekülni, az anya, a nagymama és két kisebb gyerek viszont már nem.

A helyi rendőrség beszámolója szerint egy közeli patakból a hirtelen lezúduló eső miatt mintegy másfél méter magas víztömeg zúdult az útra, amelyen tucatnyi jármű haladt, és amelyek közül a víz hármat elsodort. A víz erejét jelzi, hogy a mentőegységek beszámolója szerint volt olyan autó, amelyet két és fél kilométerrel távolabb találtak meg.

Az Egyesült Államok délnyugati részén ugyanakkor a hőség miatt van érvényben változatlanul időjárási riasztás. Elsősorban sivatagos államokat, Arizonát és Nevadát, valamint Texas egyes részeit érinti a rendkívüli és elhúzódó forróság, ami számos helyen 40 fokot meghaladó napi csúcshőmérsékleteket jelent.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!