2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Külföld

Több földrészen is felbukkant a koronavírus új mutációja

Világszerte egyre több országban jelenik meg a koronavírus mutációja, amit elsőként Angliában azonosítottak a kutatók. A COVID új változatát már 8 további európai országban, valamint Kanadában, Japánban és Nigériában is regisztrálták már. Az új variáns nem okoz súlyosabb tüneteket, de 70 százalékkal gyorsabban terjed.

  • Több földrészen is felbukkant a koronavírus új mutációja

Japánban eddig 5 embernél mutatták ki a koronavírus új változatát. A páciensek mind Nagy-Britanniából érkeztek Japánba. Egy hatvanas éveiben járó férfinál jelentkeztek panaszok, a többiek egyelőre tünetmentesek.

A szigetországban ezért beutazási tilalmat rendeltek el a Nagy Britanniából érkezőkkel szemben. Csak japán állampolgárok és tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek léphetnek be az ázsiai államba.

Nemcsak Ázsiában, hanem már az amerikai kontinensen is diagnosztizálták a COVID variánsát. A kórokozó új változatát Ontario tartományban mutatták ki egy házaspár szervezetében, akik nem jártak külföldön, és az sem ismert, hogy érintkeztek fertőzött emberekkel.

Kanada egyelőre január 6-ig nem fogad légi járatokat Nagy-Britanniából. 

A koronavírus új mutációja egyre több európai országban is megjelenik. Először Hollandiában, Németországban és Dániában ütötte fel a fejét. Azóta azonban már kimutatták Spanyolországban, Svájcban, Svédországban, Franciaországban, Olaszországban.

Svédországban eddig egy beteget azonosítottak. Olaszországban már tíz ember tesztje lett pozitív. Spanyolországban Madridból jelentették az új variáns felbukkanását. 

Az új brit variánsról december 14-én számolt be a szigetország egészségügyi miniszter. A kutatók szerint a Délkelet-Angliában nagy sebességgel terjedő mutáció akár 70 százalékkal is fertőzőbb lehet a koronavírusnál.

Nigériában is felbukkant a koronavírus egy újabb változata, mely nagy valószínűséggel nem Nagy-Britanniából került be az országba.

Kutatók szerint azonban egyes mutációi megegyeznek Angliában azonosított változatával.

A szakemberek arra hívták fel a figyelmet, hogy a vakcina az új variánsok ellen is védelmet nyújt. 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!