2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:30

Külföld

Több európai szövetségesnek tetszik Macron háborús terve

Hamarosan tényleg NATO-katonák mehetnek Ukrajnába, olvasható a Mandiner internetes felületén. Mint írják: "Francia a kezdeményezés, egyre több ország csatlakozik hozzá. Ráadásul a NATO-katonákat Fehéroroszországnál vetnék be, hogy az ott őrködő ukránok mehessenek a frontra."

  • Több európai szövetségesnek tetszik Macron háborús terve

A Newsweeknek adott interjút Emmanuel Macron francia elnök Újjászületés (Renaissance) nevű pártjának szóvivője, Benjamin Haddad szerint egyre több ország csatlakozik a franciák elképzeléseihez az Ukrajnán belüli NATO-szerepvállalás fokozása kapcsán.

Ez az a történet, amiről Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója is beszélt szerda este a Híradóban. S immár nincsenek egyedül.

Haddad a múlt heti észtországi Lennart Meri konferencia margójára a Newsweek-nek azt mondta, hogy a NATO-nak és az Európai Uniónak „rá kell borítania az asztalt” Vlagyimir Putyin orosz elnökre.

Bár Macron ötletét az Egyesült Államok azonnal elvetette, most úgy tűnik, európai szövetségesek akadnak az elképzeléshez, különösen azok részéről, akik közel vannak Oroszországhoz.

Haddad szerint az első napokban mindenki úgy vélte, Franciaország elszigetelt lesz álláspontjában, azóta azonban gyűlnek a támogatók, vagy legalábbis az ötlet megvitatására nyitottak, így Petr Pavel cseh államfő, Kaja Kallas észt miniszterelnök, Radosław Sikorski lengyel külügyminiszter és Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter.

„Ezek az országok az első vonalban vannak, s mindeddig bizalmatlanok voltak Berlin és Párizs felé” – hangsúlyozza Macron szóvivője, aki szerint „Túl sok időt töltünk azzal, hogy aggódunk az eszkaláció miatt, amikor Oroszország az az ország, amely eszkalál”.

Haddad szerint a nyugati országoknak kreatívnak kell lenniük abban, hogy hogyan segíthetik jobban Kijevet, beleértve, igen, csapatok küldését. Na persze nem egyből a frontra.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!