2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 23:00

Külföld

Több amerikai szenátor szeretne vizsgálatot az ukrajnai fegyverszállító cégek ellen + videó

Vizsgálat indulhat az amerikai hadiipari vállalatok esetleges háborús nyerészkedései miatt - írja a Mandiner. A portál arról is beszámolt, hogy a Szenátushoz fordult Bernie Sanders és az Egyesült Államok szenátusának több tagja, mivel úgy gondolják a fegyverszállító cégek nem fekete pénzügyi mozgásokat és túlszámlázásokat végezhetek.

  • Több amerikai szenátor szeretne vizsgálatot az ukrajnai fegyverszállító cégek ellen + videó

Vizsgálóbizottság felállítását kéri Bernie Sanders demokratapárti szenátor, szerinte ugyanis az Ukrajnának fegyvereket szállító amerikai cégek hatalmas összegeket keresnek, és nem biztos, hogy törvényesen. -számolt be róla a Mandiner oldala. Sanders szerint olyan sok milliárd dollár közpénzről lehet szó, amely már felügyeleti rendszert tenne szükségessé. Gyanújuk szerint rendszeresek a túlszámlázások, a tisztázatlan pénzügyi manőverek, és nem ritkán egyszerűen eltűnik az extraprofit.

A gyanút sokakban már az amerikai külügyminiszter egy korábbi kijelentése is felébresztette.

A háború kiváló üzlet Amerikának, mivel az Ukrajnának küldött támogatások 90 százaléka az Egyesült Államokba kerül befektetésre. Ez pedig azt jelenti mindenki nyer a dolgon. Mondjuk kérdés, hogy Ukrajnának miért éri meg a saját lakosságát feláldozni az amerikai gazdasági növekedésért. Vagy Európának miért érdemes – immáron bevallottan – az USA iparába pumpálni a maradék gazdasági teljesítményét- nyilatkozta az amerikai külügyminiszter.

Elemzők szerint a nagy amerikai hadiipari cégeknek addig jelent hatalmas bizniszt az ukrán háború, ameddig Joe Biden ül az ovális irodában. Az amerikai elnök ugyanis többször kijelentette, a végsőkig kész fegyverekkel és pénzzel támogatni Ukrajna háborúját..

Oroszország menetel előre és megszállja Ukrajnát. Káoszt szít Európa-szerte és azon túl is. Ha valaki ebben a teremben azt gondolja, Putyin meg fog állni Ukrajnánál, biztosíthatom, nem fog. De Kijev megállíthatja Oroszországot, ha kiállunk mellettük, és biztosítjuk a védekezésükhöz szükséges fegyvereket -erősítette meg alig egy hete ismét Joe Biden.

Ezt Orbán Viktor mondta a korábbi republikánus elnökről. Floridában látogatta meg Donald Trumpot, akivel arról beszéltek, hogy minél hamarabb véget kell vetni az orosz-ukrán háborúnak. Trump szerint ennek leggyorsabb módja az, ha azonnal befagyasztja Ukrajna katonai és pénzügyi támogatását. Orbán Viktor kiemelte, Magyarország a republikánus elnökjelölt mellett áll ebben.

"Mi sem szeretnénk mást, mint békét, minél hamarabb tűzszünetet. Ennek a lassan végtelenbe nyúló háborúnak minél hamarabbi lezárását. Nem látok más olyan eltökél erős embert, aki képes lenne erre, mint Donald Trump." - fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor ismét megerősítette, Magyarország számára az a legfontosabb, hogy véget érjen a szomszédjában zajló öldöklő háború.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!