2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Külföld

Tíz rendőrt és a polgármestert is letartóztatták

Tíz rendőrt tartóztattak le Mexikóban a tavalyi diákmészárlás miatt, az egyenruhások részt vehettek a 43 fiatal meggyilkolásában. Letartóztatták a rendőrök feltételezett megbízóit is: egy polgármestert és a nejét is.

Hónapok óta követelnek igazságtételt annak a 43 diáknak az ügyében demonstrálók a mexikói főállamügyész hivatala előtt, akik tavaly szeptemberben tűntek el Iguala városában, miután kiderült: tüntetésre készülnek a helyi polgármester ellen. A vád szerint elrablásukat és megölésüket a városvezető és felesége rendelte el.

„A bíróság letartóztatási parancsot adott ki Maria de los Angeles Pineda Villa ellen, szervezett bűnözésben való részvétel miatt, amelynek során egészség elleni bűncselekményeket követett el” – közölte Tomas Zeron de Lucio, a Mexikói Bűnügyi Nyomozóhivatal vezetője.

Az ügyészség úgy véli: a polgármester és neje a helyi rendőrséggel hurcoltatta el a diákokat, majd az egyenruhások átadták őket egy bűnbanda tagjainak, akik végeztek velük. Eddig egy áldozatot azonosítottak, összeégett tetemét egy szeméttelepnél találták meg. Az ügyben több mint 40 személyt, köztük 10 rendőrt vettek őrizetbe, a városvezetőt pedig emberrablásért és gyilkosságért előzetes letartóztatásba helyezték.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!