2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:45

Külföld

Tíz nap után kiköthet a Soros-hajó

Tíz nap után kiköthet Máltán a Sea-Eye nemzetközi civil szervezet által működtetett hajó, fedélzetén 62 menekülttel. A máltai kormány közlése szerint azonban senki nem maradhat az országban, a menekülteket négy uniós ország között osztják szét. A líbiai polgárháborús helyzet miatt egyre többen érkeznek a tengeren Európába.

  • Tíz nap után kiköthet a Soros-hajó

Újabb migránshajó kérvényezte a kikötést Málta partjainál. A Sea-Eye nemzetközi szervezet által működtetett vízi jármű április 3-án vette fel utasait Líbia partjainál. A fekete-afrikaiakból álló csoport kikötését Málta és Olaszország is megtagadta. Időközben két várandós nőt kórházba szállítottak a hajóról.

Málta először azért nem engedte kikötni a civil mentőhajót, mert a tengerjog szerint a hajónak a mentés helyszínéhez legközelebb eső biztonságos kikötőbe, vagyis Tunéziába kellett volna mennie a kimentett emberekkel. Végül az Európai Bizottság koordinálásával négy európai uniós tagország megegyezett a 64 migráns egymás közötti elosztásáról, így engedélyezték a partraszállást.

A hajó utasait Franciaország, Németország, Portugália és Luxemburg fogadta be.

Szinte hetente érkezik menekülteket szállító vízi jármű a Földközi tenger partjaihoz. Az elmúlt években több mint 14 ezer migránst vettek fel és szállítottak Európába nemzetközi szervezetek hajói. A Sea-Watchot és a Sea-Eye-t baloldali és globalista alapítványok támogatják, mint például a Soros György-féle Open Society Foundation.

Habár Málta korábban megtagadta a menekültek befogadását, csak márciusban 108 migráns érkezett az országba tengeren.

Az illegális bevándorlók száma várhatóan még nőni fog, hiszen a líbiai polgárháborús helyzet, és a szíriai konfliktus elől több ezren menekülnek Európába.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben Londonban

Négyen megsebesültek egy utcai lövöldözésben London egyik keleti városrészében. A Scotland Yard csütörtöki tájékoztatása szerint egy kilencéves kislányt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba a helyszínről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!