2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Történelem a Maros sodrásában

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Timmermans: A Néppártra szavazók szélsőjobboldali erőket támogatnak

  • Timmermans: A Néppártra szavazók szélsőjobboldali erőket támogatnak

Szélsőjobboldali erőket juttathatnak a hatalomba a májusi európai parlamenti választásokon az Európai Néppártra leadott szavazatok – ezt az európai szocialisták csúcsjelöltje mondta a balközép Demokrata Párt római kongresszusán. Frans Timmermans arra buzdította az olasz szavazókat, hogy őt és az EU-t támogassák a választásokon. Timmermans arról is beszélt, hogy az olaszok úgy érzik, hogy magukra hagyták őket a migrációs kérdésben, de szerinte a bevándorlás szabályozatlanságért az olasz belügyminiszter és barátai, Orbán Viktor és Jaroslaw Kaczynski a felelősek, nem pedig az Európai Bizottság.

Frans Timmermans Magyarországot támadó nyilatkozata Soros György európai parlamenti kampányának a része – reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs rámutatott: Timmermans és Soros rendszeresen egyeztetnek, gyakorlatilag állandó jelleggel tárgyalnak migrációs kérdésekről.

„Elindult egy nagyon intenzív európai kampány. Soros György azért támadja, meg az ő emberei azért támadják Magyarországot, mert mi vagyunk a leghatározottabb ellenállók az erőltetett migrációval szemben. Ők azt szeretnék, hogy a bevándorláspárti erők kerüljenek ki győztesen az európai parlamenti választásokon május végén, mi pedig pont az ellenkezőjét szeretnénk, mi azért dolgozunk, hogy meg tudjuk változtatni ezt a bevándorláspárti politikát” – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!