2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Tiltakoznak, amiért csak pénzért lehet tudósítani az EU-csúcsokról

Az Európai Bizottság és a sajtó is tiltakozik a brüsszeli tudósítókra kivetett sarc miatt. Egyetlen dögcédulával küldte vissza 55 amerikai katona holttestét Észak-Korea. Donald Trump azt hiszi, személyigazolvány kell a bevásárláshoz. Nemzetközi lapszemle.

  • Tiltakoznak, amiért csak pénzért lehet tudósítani az EU-csúcsokról

Az Európai Bizottság és a sajtó is tiltakozik a brüsszeli tudósítókra kivetett sarc miatt - számol be az EUObserver. A Bizottság arra biztatja az újságírókat, hogy nyújtsanak be panaszt Belgium ellen, amiért a Benelux állam csak pénzért engedi tudósítani őket az EU-csúcsokról. A sajtó képviselőinek az akkreditáció részeként fejenként 50 eurót kell fizetniük, a belga hatóságok ebből fedezik az újságírók biztonsági átvilágítását. A pénzért kiváltott engedély hat hónapig érvényes, vagyis évente 100 eurójába kerül egy brüsszeli tudósítónak, hogy végezni tudja a munkáját.

Egyetlen dögcédulával küldte vissza 55 amerikai katona holttestét Észak-Korea - tudósít a Newsweek. Ráadásul még azt sem sikerült egyelőre megerősíteniük az illetékeseknek, hogy a fémlapra írt név a dobozokban hazaszállított földi maradványok valamelyikéhez tartozik. Mindezek ellenére az elemzést végző szakemberek szerint jelenleg nincs ok abban kételkedni, hogy Phenjan tényleg a koreai háborúban eltűnt amerikai katonák testét küldte el az Egyesült Államoknak.

Donald Trump azt hiszi, személyigazolvány kell a bevásárláshoz, de téved - írja a CNN honlapja. Az amerikai elnök arról beszélt, hogy szigorítani kellene a szavazók személyazonosságának igazolási folyamatán; ehhez hozta fel példaként, hogy - idézem - "ha az ember elmegy, hogy bevásároljon, ahhoz is fényképes igazolványra van szüksége". A cikk rámutat: személyi csak alkohol és cigaretta vásárlásához kell. A CNN megkérdezte Trump kijelentéséről a Fehér Ház szóvivőjét, aki azt mondta: az elnök nem mondta ki, de nyilván olyan bevásárlásra gondolt, amikor az ember sört vagy bort vesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!