2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

The Washington Post: Az amerikaiak alig több mint fele ítéli meg kedvezően a Biden-kormányzat első száz napját

Az amerikaiak alig több mint fele ítéli meg kedvezően Joe Biden demokrata párti elnök tevékenységét a beiktatása után száz nappal - jelentette a The Washington Post című lap az ABC televízióval közösen készíttetett közvélemény-kutatása alapján.

  • The Washington Post: Az amerikaiak alig több mint fele ítéli meg kedvezően a Biden-kormányzat első száz napját

A The Washington Post című napilap és az ABC televízió számára elvégzett felmérésben a megkérdezettek 52 százaléka mondta azt, hogy kissé (18%) vagy egyértelműen (34%) helyesli az elnök munkáját, és 42 százaléka találta nem megfelelőnek.

Négy éve, 2017 elején a Trump-kormányzat első száz napja után készült felmérés szerint Donald Trump támogatottsága 42 százalékos volt. Ezzel együtt Donald Trumpot és Gerald Fordot leszámítva Bidené a legalacsonyabb elégettségi arány a második világháború utáni amerikai elnökök között az első száz nap után. Ez arról tanúskodik, hogy az ország továbbra is megosztott politikailag.

Ugyancsak többségben voltak a Bidennel elégedettek egy másik közvélemény-kutatás szerint, amelyet a brit YouGov, nemzetközi internetes és adatelemző cég készített az amerikai CBS televízió számára. Eszerint a megkérdezettek 58 százaléka elégedett, 42 százaléka pedig elégedetlen a kormányzás első száz napjával, de a számításnál nem vették figyelembe azokat, akiknek nem volt véleményük.

A YouGov által megkérdezett amerikaiak mintegy 72 százalékának volt pozitív véleménye a Joe Biden és kormányzata által megszervezett oltási kampányról. Az ABC és a The Washington Post által közzétett felmérés szerint 64 százalék értékeli kedvezőn a világjárvány kezelését.

A YouGov által megkérdezett amerikaiak mindössze 43 százaléka ért egyek az elnök bevándorlási politikájával, Joe Biden ezen a területen kapta messze a legrosszabb osztályzatot. Az ABC-nél és a The Washington Postnál a megkérdezettek alig 37 százaléka ítélte meg kedvezően a migránskérdés kezelését.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!