2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Híradó 22:15

Külföld

Terrorizmus miatt életfogytiglanra ítélték Kanadában azt a férfit, aki teherautóval szándékosan halálra gázolt egy muszlim családot

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a kanadai bíróság csütörtökön azt a férfit, aki teherautóval szándékosan elgázolta egy muszlim család öt tagját 2021 júniusában, az áldozatok közül négyen meghaltak.

  • Terrorizmus miatt életfogytiglanra ítélték Kanadában azt a férfit, aki teherautóval szándékosan halálra gázolt egy muszlim családot

Renée Pomerance bíró az ítélethirdetéskor kijelentette, hogy a saját maga szerint is fehér nacionalista nézeteket valló Nathaniel Veltman cselekménye terrorakció volt. "A tettes nem ismerte az áldozatokat, sosem találkozott velük. Azért ölte meg őket, mert muszlimok voltak" - szögezte le.

Hozzátette, hogy a 23 éves Veltman rengeteg, az interneten fellelhető szélsőjobboldali tartalom iránt érdeklődést mutatott.

A tárgyalás során a vád levetítette azt a videofelvételt, melyen Veltman egy nyomozónak elmondja, hogy tettét a fehér felsőbbrendűségbe vetett hit inspirálta, és ezzel kapcsolatban egy kiáltványt is írt.

Az elkövető ügyvédje, Christopher Hicks elmondta, egyelőre még nem döntöttek a fellebbezéssel kapcsolatban.

Veltman a kanadai Ontario tartomány London nevű településén hajtott az esti sétára indult Afzaal család tagjai közé a járdán 2021 júniusában. A támadásban Salman Afzaal és felesége, Madiha, a lányuk, Yumna és Afzaal anyja, Talat életét vesztette, a pár 9 éves fia pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A bíróság már tavaly novemberben bűnösnek mondta ki Veltmant, de a büntetést csak most szabták ki rá.

A kanadai jogrend szerint az előre megfontolt gyilkosságban bűnösnek talált elítéltek automatikusan életfogytiglani börtönbüntetést kapnak, és csak 25 év után nyílik lehetőségük arra, hogy kérelmezzék a feltételes szabadlábra helyezésüket.

 

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!