2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Terroristák Afganisztánba juttattásával vádolta az amerikai szakszolgálatokat egy FSZB-vezető

Az Egyesült Államok szakszolgálatainak közük van az Iszlám Állam terrorszervezet tagjainak Észak-Afganisztánba juttatásához - jelentette ki Szergej Beszeda, az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) egyik vezetője.

  • Terroristák Afganisztánba juttattásával vádolta az amerikai szakszolgálatokat egy FSZB-vezető

Beszeda, az FSZB ötödik szolgálatának parancsnoka a Független Államok Közössége (FÁK) hírszerzési vezetőinek 16., hétfői kazanyi tanácskozásán beszélt erről.

"Adatok érkeznek arról, hogy az Egyesült Államok szakszolgálatainak közük van az Iszlám Államnak az észak-afganisztáni területekre juttatásához" - mondta az orosz kémfőnök.

Beszeda szerint a cél a terroristák felhasználása a helyzet destabilizálására a FÁK határainál, a későbbiekben pedig Közép-Ázsiában. Úgy vélekedett, hogy már a korai fázisban ki kell mutatni a veszélyes tendenciákat annak érdekében, hogy megvédjék a FÁK-országokat "a külső erők destruktív hatásától".

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója, Szergej Nariskin elnöklete alatt tartott tanácskozáson, amelyen egyebek mellett megvitatták a szaúdi olajlétesítmény elleni dróntámadást is, az azeri, a fehérorosz, az örmény, a kazah, a kirgiz, az üzbég, a tádzsik és a türkmén hírszerző szolgálatok vezetői vesznek részt.

Nariskin egyébként ostobaságnak nevezte azt az amerikai sajtóértesülést, amely szerint az amerikai területen működő orosz diplomáciai képviseletekhez tartozó vidéki objektumokról megfigyelték a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) tevékenységét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hölvényi György: Az Európai Néppárt egyre csak balra tolódik + videó

Hölvényi György: Az Európai Néppárt egyre csak balra tolódik + videó

A Napi aktuális vendége volt Lampé Ágnes munkatárs Szabad Európa és Haraszti Gyula újságíró Magyar Nemzet volt, akikkel többek között ezekről a témákról beszélgetett M. Dobos Marianne műsorvezető: Magyar Péter felveszi EP-mandátumát, az RMDSZ nem támogatta a TISZA Párt felvételét a Néppártba.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!