2024. 05. 30. Csütörtök Janka, Zsanett napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Terrorgyanú miatt házkutatást tartottak a Honvéd egyik labdarúgójánál

A német születésű, tunéziai állampolgárságú Anis Ben-Hatira lakását egy összehangolt akcióban vizsgálták át a német hatóságok. A rendőrségi razzia célpontja az észak-rajna-vesztfáliai székhelyű Ansaar International volt. A gyanú szerint a szervezet tagjai adománygyűjtésnek álcázva támogatják a Hamasz terrorszervezetet.

  • Terrorgyanú miatt házkutatást tartottak a Honvéd egyik labdarúgójánál

A Budapest Honvéd labdarúgója, Anis Ben-Hatira berlini otthonában tartott házkutatásról először a Berliner Zeitung számolt be. 

Azt írták, hogy egy összehangolt akció keretén belül kilencven lakást kutattak át, a célpont az észak-rajna-vesztfáliai székhelyű Ansaar International nevű szervezet volt, amelynek tagjai a gyanú szerint rejtett módon, adománygyűjtésnek álcázva támogatják a Hamasz terrorszervezetet. 

Médiainformációk szerint a Budapest Honvéd berlini születésű, tunéziai állampolgárságú játékosa korábban kapcsolatban állt a szervezettel. 

A gyanúba keveredett focista is megszólalt saját Instagram oldalán, ahol lekezelő stílusban szólt hatóságokhoz.

"Szívesen beengedlek titeket az ajtón, a pincébe a mosdóba, bárhová a lakásba, ezzel minden rendben. De kérlek benneteket, hogy hagyjatok békén ezzel sz**ral. A radikális szélsőséges vádakhoz semmi közöm." - írta Anis Ben-Hatira a Budapest Honvéd labdarúgója. 

A német rendőrség akciójáról a Honvéd futball klub is értesült. Ők nem kívántak nyilatkozni híradónknak, de közleményben tudatták, hogy mindaddig hisznek a játékos ártatlanságában, amíg be nem bizonyosodik annak az ellenkezője.

Hozzátették: a Budapest Honvéd természetesen már februárban, Ben-Hatira leigazolásakor is tisztában volt a játékos múltjával, az őt ért vádakkal. A támadó középpályás egyébként februárban érkezett a fővárosi klubhoz, amellyel másfél éves szerződést kötött.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!