2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Természeti katasztrófától tartanak + Videó

Kettétört egy megfeneklett teherhajó Új-Zéland partjainál. A 47 ezer tonnás járműből legalább 300 teherszállító konténer esett a vízbe. A környéken természeti katasztrófától tartanak.

A libériai Rena 3 hónapja feneklett meg egy új-zélandi korallzátonyon. Először az oldala repedt végig, aztán egy viharban a teljes hajótörzs kettétört. A hajó két csonkja még a zátonyon fekszik, de a rakomány nagy része a tengerbe esett.

„A konténerek összegyűjtése kétségtelenül nagyon nehézzé vált. A legfontosabb 21 konténer, amiben alumíniumgyártáshoz használt kreolit van” – mondta el Nick Smith új-zélandi környezetvédelmi miniszter.

A hajó 880 konténert szállított. Ennek nagyjából a felét tudták eddig kiemelni. Legalább 300 konténer a tengerbe zuhant és elúszott. A hajó üzemanyaga, több mint ezer tonna gázolaj, állítólag nem szivárog.

„Teherhajókat, vontatóhajókat, rakodódarukat, mentőcsónakokat, ipari és mélytengeri búvárokat is a baleset helyszínére vezényeltünk. A lehető leghamarabb végezni akarunk, mielőtt késő lenne” – közölte a mentés egyik szervezője.

A balesetért a Fülöp-szigeteki kapitányt és helyettesét tartják felelősnek, mert tiltott útvonalon haladtak. Hétfőn állnak bíróság elé. Átszámítva hatvanmillió forint pénzbírságot és két év börtönt kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!