2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szinbád

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Térképpel segíti a Bloomberg az abortuszt választó nőket

Az amerikai nőknek 26 államban 552 mérföldet (888 kilométer) kell megtenniük a jövőben, hogy megfelelő orvosi ellátást kapjanak, ha az abortusz mellett döntenek – írta a Mandiner a Bloomberg hírügynökség cikkére hivatkozva.

  • Térképpel segíti a Bloomberg az abortuszt választó nőket

 Miután az amerikai legfelsőbb bíróság – amely egyúttal az Egyesült Államok alkotmánybírósága is – pénteken lehetővé tette a tagállamoknak, hogy maguk döntsenek arról, betiltják-e az abortuszt, a Bloomberg kötelességének érezte, hogy abortusztérképet osszon meg az amerikai nőkkel, megmutatva a legrövidebb utat az érintetteknek.

A Bloomberg szerint körülbelül 33 millió fogamzóképes korú nő él olyan államokban, ahol már érvényben van vagy rövidesen bevezetik az abortusztilalmat, s átlagosan 276 mérföldet (444 kilométer) kell utazniuk, hogy eljussanak olyan államba, ahol legális a terhességmegszakítás. A cikkből az is kiderül, hogy az ország 790 abortuszklinikájának több mint egynegyede hamarosan be kell hogy zárjon.

Az abortusz ugyanakkor legális marad legalább tizenhat államban és a fővárosban, Washingtonban. Az viszont még kérdéses, hogy az ottani klinikák képesek lesznek-e ellátni a várhatóan a szomszédos államokból hozzájuk „özönlő” betegeket.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Fegyveres túszszabadítás volt Rosztovban

Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták" - közölte vasárnap az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) sajtószolgálata.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!