2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Tényleg bosszút forral a Hezbollah a magyar cégvezetővel szemben?

Ismert: egy magyar céget is hírbe hoztak a Hezbollahhal szemben elkövetett tömeges támadással, amelynek során szöveges üzenetküldésre alkalmas eszközök, leánykori nevükön csipogók robbantak fel, feltehetőleg a csipogókba rejtett, kis mennyiségű robbanóanyag okozott egy szervezett, valószínűleg izraeli hekkertámadás által aktiválva. 

  • Tényleg bosszút forral a Hezbollah a magyar cégvezetővel szemben?

A robbanások mintegy háromezer embert sebesítettek meg, akik a terrorszervezet eszközeit használták (vagyis praktikusan valószínűleg terroristák), közülük nyolcszázat súlyosan. Tizenkét ember meg is halt, sokaknak az arca, szeme sérült meg a kisebb robbanásoktól.

A magyar vállalkozás, a BAC Consultung tulajdonos-ügyvezetője, Cristiana Bársony-Arcidiacono megerősítette, hogy szerződésben állnak az eszközt forgalmazó tajvani Gold Apollóval; azonban azt állította, ők nem gyártották, csak közvetítettek az eszközök kapcsán.

Mindennek ellenére alighanem a Közel-Kelet minden terroristája ismerheti már a zuglói bejegyzésű cég ügyvezetője nevét, aki kapcsán máris sokféle, vadabbnál vadabb teóriák merültek fel. 

Ha náluk szerelték össze vagy náluk került a robbanóanyag a csipogókba, akkor az hogyan történhetett? És a folyamatokban ki mindenkinek volt benne a keze a most látható végeredményig?

Hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, megkérdeztük Robert C. Castel Izraelben élő biztonságpolitikai szakértőt, aki már korábban megjósolta, hogy eszkalálódni fog a konfliktus Izrael és a síita, iráni támogatású, de Libanonban is erős Hezbollah között.  

Forrás: Mandiner

Fotó: Mandiner/Földházi Árpád

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!