2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozata, mely szerint nem zárható ki a nyugati csapatok kiküldése Ukrajnába, ellentmondott az európai és francia hangulatnak. Bár egyes francia tisztségviselők később próbálták enyhíteni Macron kijelentését, a nyilatkozat dühös reakciókat váltott ki szerte Európában - írja a Magyar Nemzet.

  • Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Nincs konszenzus a szárazföldi csapatok Ukrajnába küldéséről, de a kérdést mindazonáltal nem lehet kizárni - jelentette ki a francia elnök. A felvetés valóságos lavinát indított el.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint az államfő kijelentését az összes ellenzéki párt elítélte.

Nem tudom, hogy mindenki tisztában van-e egy ilyen kijelentés komolyságával. Emmanuel Macron hadvezért játszik, de a gyermekeink életéről beszél ilyen meggondolatlanul. Béke vagy háború kérdése az országunkban

− írta Marine Le Pen az X-en.

Az Engedetlen Franciaország vezetője, Jean-Luc Melenchon szerint őrültség összeugrasztani két atomhatalmat, míg a szocialista Olivier Faure könnyelműségnek nevezte Macron szavait – írja a Le Figaro francia napilap.

Nemcsak a politikusok, de az egyszerű polgárok sem rajonganak az elnök ötletéért, a franciák ugyanis egyáltalán nem tekintik az ukrajnai harcokat annak az európai demokráciát védő civilizációs háborúnak, amelynek Macron próbálja beállítani. Az IFOP közvélemény-kutató cég legfrissebb felmérése szerint mostanra csak a franciák 58 százaléka szimpatizál Ukrajnával, ami 24 százalékos zuhanás a háború kezdetéhez képest.

A fegyverek küldését még kevesebben, csupán a válaszadók ötven százaléka támogatta, ez 15 százalékos csökkenés 2022-höz képest. A szankciók eredeti 72 százalékos támogatottsága mostanra 62 százalékra esett.

A francia gazdák szemében különösen vörös posztónak számít Ukrajna támogatása, ugyanis az olcsó ukrán gabona és baromfi az ő megélhetésüket veszélyezteti. A közhangulatot jól mutatja, hogy az egyik gazdaszervezeti vezető, Damien Radet szerint Ukrajna nem európai ország, és semmi köze a történelmünkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Már érik a szamóca, jó termés várható

Már érik a szamóca, jó termés várható

A fűtött és fűtetlen fóliasátrakban már érik a magyar szamóca, május elején a szabadföldi ültetvényeken is megkezdődhet a szüret. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) csütörtökön kiadott körképe szerint az idén kiegyensúlyozott termés várható.
13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

13 éves lányt molesztált, őrizetbe került

Egy baranyai lakásotthon nevelője tett bejelentést a rendőrségen április 21-én arról, hogy egyik neveltjük az előző éjszakát egy ismeretlen férfival Baranyajenőn töltötte. A 13 éves lány elmondása szerint akarata ellenére a férfi fogdosta és szexuálisan molesztálta őt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!