2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar ráadás 00:05

Külföld

Telefonos alkalmazással terelnék a helyes politikai gondolkodás felé a párttagokat

Ideológiai oktatást nyújtó applikációt kell használniuk a Kínai Kommunista Párt tagjainak, akik minden nap kvízt töltenek ki, hogy kiderüljön, mennyire vannak képben a politikai ügyekkel kapcsolatban. Van olyan cég, ahol az okostelefonos alkalmazás letöltése nemcsak a párttagoknak, hanem minden dolgozónak kötelező.

  • Telefonos alkalmazással terelnék a helyes politikai gondolkodás felé a párttagokat

Minden készen áll a kínai Országos Népi Gyűlés 13. rendes évi ülésére – közölte a testület szóvivője a helyszínről tudósító újságírókkal.

„Az ülés március 5-én reggel kezdődik és március 15-én reggel zárul. Nyolc napirendi pontról összesen négy plenáris ülést tartanak majd” – mondta Zang Jezui.

A parlamenti funkciókat betöltő gyűlésen Xiaodu, a mesterséges intelligenciával ellátott robot könnyedén válaszolt az újságírók kérdéseire, és még a közelgő sajtótájékoztatók legizgalmasabb témáit is meg tudja jósolni, az online megjelenő cikkek és hozzászólások elemzésével. Ezen kívül útba is tudja igazítani a médiamunkásokat, felismeri őket, és még le is fényképezi az újságírókat.

A Kínai Kommunista Párt tagjai is igyekeznek minél komolyabb szintű ideológiai tudást felhalmozni a nagy esemény előtt – méghozzá egy okostelefonos alkalmazással, aminek a neve magyarul nagyjából annyit tesz, hogy „Tanulással az erős Kínáért”.

„Szerintem ez az applikáció fantasztikus. Korábban alig figyeltem oda ezekre az ügyekre. De mióta ezt az applikációt használom, látom az országban zajló változást. Sok megható és pozitív energiával teli dolgot látok, ezek engem is arra ösztönöznek, hogy másokon segítsek” – mondta egy egyetemi oktató.

Az applikáció használata, vagyis a folyamatos ideológiai képzésben való részvétel kötelező: az önkormányzatok, egyetemek és cégek utasításba adták a párttagoknak az alkalmazás letöltését.

De van olyan cég is, ahol nemcsak a párttagokat szólították fel erre, hanem az összes alkalmazottat. A Tidal Star Groupnál dolgozókat az applikáció kvízein elért eredményeik alapján rangsorolják, a magas pontszámot elérőket megjutalmazzák, a rosszul teljesítőket pedig további tanulásra ösztönzik. A vállalat kommunista ideológiáért felelős vezetője szerint az alkalmazás használata segít a helyes politikai gondolkodás felé terelni a fiatal alkalmazottakat.

„Az olyan új médiumok használata, mint ez az applikáció, nagyban segíti a vállalatunk fejlődését, különös tekintettel a fiatal dolgozók politikai és ideológiai öntudatára” – mondta Cseng Hong.

A kínai vezetés bírálói, így például a hongkongi ellenzéki erők úgy látják, Peking szintet lépett a hatalomtechnika terén.

„Ennek az applikációnak a népszerűsége a kínai digitális autokrácia felemelkedését mutatja, azt, hogy a kommunista rezsim a digitális és mobilapplikációkat arra használja, hogy népszerűsítse a propagandáját és az ideológiáját” – mondta Joshua Wong, a hongkongi demokráciapárti aktivista.

Egy a Reuters-nek nyilatkozó egyetemi tanár szerint a felettese a körzetében minden oktatótól megkövetelte az applikáció letöltését, egy pekingi lakos pedig arról számolt be, hogy a helyi pártvezetők személyesen emlékeztették az embereket arra, hogy használják az alkalmazást.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!