2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Technozenével ölt volna az ámokfutó

Lakatlan területen robbantották fel azok a bombákat, amelyekkel további emberéleteket akart kioltani a denveri ámokfutó. Az FBI tűzszerészeinek egy egész napba telt, amíg speciális eszközökkel biztonságosan kiemelték, majd hatástalanították a férfi lakásában talált robbanószereket. A 24 éves merénylő gyilkos csapdát csinált otthonából, a robbanószerkezetek egy ajtónyitásra bárkit megöltek volna.

Lakatlan területen robbantották fel azok a bombákat, amelyekkel további emberéleteket akart kioltani a denveri ámokfutó. A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szakembereinek egy egész napi munkájába telt, mire egy robot segítségével hatástalanítani tudták a gyújtózsinórok, robbanószerkezetek és gyúlékony vegyi anyagokat rejtő tárolók bonyolult rendszerét. Ennek során néhány kisebb ellenőrzött robbantást is végrehajtottak.

Előzőleg az egész környéket kiürítették és lezárták. Dan Oates rendőrfőnök azt mondta, legkésőbb vasárnap minden lakó visszatérhet. A 24 éves merénylő gyilkos csapdát csinált otthonából, a robbanószerkezetek egy ajtónyitásra bárkit megöltek volna.

Technozene a robbantáshoz

„Arra készült, hogy vagy lakókat, vagy rendőröket fogja felrobbantani. Beállított egy hifitornyot egy techno CD-vel és egy olyan időkapcsolóval, hogy az éjfél és 1 óra között bekapcsolva nagy hangerővel szóljon. Azzal számolt, hogy valamelyik szomszédja benyit hozzá, vagy kihívja a rendőröket, akik behatolnak a lakásba, és abban a pillanatban a nagy mennyiségű robbanóanyag felrobban” – mondta el a Hír TV híradójának Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő.

A rendőrség szerint a férfi tette szándékos és jól kiszámított volt, miután hónapokon keresztül rendelte a lőszereket, – összesen hatezer darabot – az interneten.

Obama részvétnyilvánítása

Obama elnök vasárnap délután a tragédia helyszínén, a Denver melletti Aurorában találkozik az áldozatok családtagjaival és a városvezetéssel. A demokrata párti politikus a mészárlás hírére pénteken megszakította floridai kampánykörútját, és ugyanígy tett republikánus kihívója, Mitt Romney is.

Gyorshajtás volt a legnagyobb kihágása

A 24 éves James Holmes indítéka továbbra sem ismert. Róla annyit tudni, hogy jómódú kaliforniai családból származik. Coloradóban végezte felsőfokú tanulmányait, a denveri egyetem orvostudományi karára járt, idegtudományra szakosodott, PhD-zni akart, valószínűleg kutatónak készült.

Mint ismert, pénteken hajnali fél egykor Aurora egyik multiplex mozijában az új Batman-film éjféli premierjén a 24 éves James Holmes nagy tűzerejű lőfegyverekből válogatás nélkül lőni kezdett a mozilátogatókra. Tizenkét embert – köztük egy hatéves gyereket – megölt, 58 másikat megsebesített. A tettest letartóztatták. A sebesültek közül heten szombat este még kórházban voltak, négyen közülük az intenzív osztályon.



Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!