2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Külföld

Tarthatatlan a helyzet Lampedusán

Több mint 5500 migráns érkezett alig 2 hét alatt Lampedusára. Az olasz szigeten tarthatatlanná vált a helyzet.

  • Tarthatatlan a helyzet Lampedusán

A nyílt vízi bevándorlás mellett a szárazföldi migrációt is veszélyesnek nevezte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Bakondi György hozzátette, az is problémát jelent, hogy a nyugat-európai államok gyakran nem tudják kitoloncolni a migránsokat.

Az olaszországi Lampedusára egymás után érkeznek a migránsokkal teli hajók.

Július közepétől alig 2 hét leforgása alatt több mint 5500 illegális bevándorló érte el a 6500 lakosú szigetet, amelyen a polgármester szerint vészhelyzet uralkodik. A menekültek egy részét elszállították a szigetről, a 100 fős befogadóközpontban így is 1000 menekült vesztegel.

Egyesek az utcákon vernek sátrat. A helyieknek nem csak a sok szeméttel és a migránsok tömegével kell megküzdenie. Ezeken a képsorokon az látható, hogy egy migráns megpróbál ellopni egy Fiat 500-ast. A tolvajt végül megzavarták és elmenekült.

Matteo Salvini jobboldali vezető szerint tarthatatlan a helyzet Lampedusan. A politikus elmondta: az olasz kormány az embercsempészek cinkosa. Hozzátette: a Conte kabinet bűnözőkkel szövetkezik, miközben neki azért kell a bíróság előtt felelnie, amiért belügyminiszterként megvédte a határokat.

Salvininek a múlt héten vonták meg a mentelmi jogát, amiért nem engedett kikötni Olaszországban egy migránsokkal teli NGO- hajót.

A magyar miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a nyílt vízi bevándorlás mellett veszélyesnek nevezte a szárazföldi migrációt is. Bakondi György a köztévében azt mondta, jó az együttműködés szerb-magyar és román-magyar határon a hatóságok között.

Bakondi György hozzátette: az is hatalmas problémát jelent, hogy a nyugat-európai államok gyakran nem tudják kitoloncolni a migránsokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Medve támadt túrázókra Szlovákiában

Medve támadt túrázókra Szlovákiában

Barnamedve támadt vasárnap két túrázóra a szlovákiai Polyána hegység természetvédelmi területén - közölte a SOPSR állami természetvédő szervezet szóvivője.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!