2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Tanúk összezavarásával próbálja menteni ügyvédje Pistoriust

A tanúk összezavarásával akarja bebizonyítani az ügyvéd Oscar Pistorius ártatlanságát. A műlábakkal versenyző, amputált dél-afrikai olimpikon futó a vád szerint egy évvel ezelőtt lelőtte barátnőjét. A per hétfőn kezdődött Pretoriában, és legalább három hétig tart a tanúvallomások meghallgatása miatt. Pistorius ártatlannak vallotta magát. Ha azonban a bíróság bűnösnek találja, akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat.

Tömegek várták a bírósági tárgyalása érkező Oscar Pistoriust, a per legalább három hétig tart. A vád és a védelem 107 tanút akar meghallgatni. A védelem képviselője a tanúk vallomásában talált ellentmondásokat akarja kihasználni, a bíró ezért több alkalommal is rászólt az ügyvédre, aki többször is megríkatta a tanúkat.

Dél-Afrika történetében először közvetítenek bírósági tárgyalást élőben a televízióban. A tanúk nem vállalták az arcukat, ezért csak a hangjukat lehet rögzíteni a tárgyaláson. „Meg kell mondjam, ez nagyon zavaró. Figyelmeztetem a sajtót, ha nem viselkednek tisztességesen, nem bánunk magukkal kesztyűs kézzel” – jelentette ki a bíró, miután az egyik tanúról vallomástétel közben készült képek jelentek meg egy újságban.


A per egyben a dél-afrikai igazságszolgáltatás egyik próbája is, sokan ugyanis úgy vélik, csak a Pistoriushoz hasonló gazdag emberek nyerhetnek egy tárgyaláson, mert csak nekik van pénzük jó ügyvédekre. Ha Pistoriust bűnösnek ítélik, a büntetése életfogytiglani börtön is lehet. A 27 éves olimpikon és paralimpikon futót azzal vádolják, hogy 2013. február 14-én házukban lelőtte barátnőjét. A férfi azt mondta: azt hitte, egy betörő rejtőzött el az egyik vécében, ezért négy lövést is leadott a zárt ajtós helyiség felé. A nőt három golyó találta el, a mentők érkezése előtt meghalt. Pistorius minden vádat tagadott, és ártatlannak vallotta magát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Ma kiderülhet, hogy Magyar Péterék csatlakoznak-e az Európai Néppárthoz. A politikus emellett azt is bejelentheti, hogy végül felveszi-e az EP mandátumát. Bár korábban többször hangoztatta, hogy nem megy ki az Európai Parlamentbe, de végül ezt megszavaztatta követőivel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!