2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Támadásnak minősítették a koppenhágai adóhivatalnál történt robbanást

Hír TV

2019. augusztus 7., szerda 13:32

Támadásnak minősítette és nyomozást rendelt el a dán rendőrség szerdai közleményében a koppenhágai adóhivatalnál előző éjszaka történt robbanást, amelyben a legfrissebb hírek szerint egy ember könnyebben megsebesült.

A sajtóban megjelent felvételeken látszik, hogy az épület homlokzatán és bejáratán súlyos károk keletkeztek. A hatóságok gyorsan reagáltak a robbantásra, és több utcát is lezártak, éjszaka pedig szünetelt a vasúti forgalom a közeli Nordhavn állomáson is. A hadsereg bombaszakértői vizsgálják a helyszínt.

Mette Frederiksen dán miniszterelnök sajtótájékoztatón azt mondta, az ilyen esetek rombolják az emberek biztonságérzetét, ezért a nyomozás kiemelt fontossággal bír.

"Egyelőre túl korai feltételezésekbe bocsátkozni arról, ki vagy kik állnak a robbantás mögött" - jelentette ki Jorgen Bergen Skov országos rendőrkapitány.

Morten Bodskov dán adóügyi miniszter szerdán Twitter-bejegyzésében felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte az előző nap történt incidenst, a lehetséges tanúkat pedig arra kérte, haladéktalanul jelentkezzenek a rendőrségen. Az adóhivatal szerdán zárva maradt, Bodskov szerint az alkalmazottak otthonról dolgoznak.

A nagyjából 5,7 milliós lakosú Dániában ritkák az erőszakos cselekmények és támadások. Az adóhivatal épületénél 16 éve már történt egy robbantás, amelyet a rendőrség később vandalizmusnak minősített.

MTI

x
Rendkívüli hír