2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő 03:00

Külföld

Talán tőle szokatlan témában posztolt Elon Musk, de annál nagyobb hatást váltott ki

Rendhagyó témában osztott meg bejegyzést az X (leánykori nevén Twitter) felületén Elon Musk. Az amerikai nagyvállalkozó pénteken a fogalmazásgátló tabletták mellékhatásaira hívta fel a figyelmet, a poszt alatt pedig egymást érik az üzenetét erősítő személyes történetek - írja az axioma.hu

  • Talán tőle szokatlan témában posztolt Elon Musk, de annál nagyobb hatást váltott ki

A fogamzásgátló tabletták sajnos sokkal több veszélyt rejtenek, mint sokan gondolnák. Ennek ellenére egyre elterjedtebbek a nők körében, sőt, fiatal lányok is egyre többször szedik őket. Néhányan nem is fogamzásgátlásra, hanem egyéb jóindulatú betegségek, mint például a pattanások kezelésére szedik, orvosa tanácsára.

„A fogamzásgátló tabletta, amely hormontartalmú, hizlal, kétszeresére emeli a depresszió és háromszorosára az öngyilkosság kockázatát” – írta Elon Musk. Hozzátette, „ez egyértelmű tudományos konszenzus, mégis úgy tűnik, nagyon kevesen tudják”.

Az X és a Tesla tulajdonosa egyben megosztotta a Time magazin egyik cikkét, amely kiemelten foglalkozott a fogamzásgátló tabletták és az öngyilkosság veszélyének kapcsolatával, valamint az American Journal of Psychiatry című szaklap egyik tanulmányát is, melyben kutatók ugyanezt a problémát elemezték.

A bejegyzést (budapesti idő szerint) hétfő délelőttig több mint 41 millió felhasználó olvasta.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!