2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Tájfun csapott le Tokióra, milliók maradtak áram nélkül

Legkevesebb hárman meghaltak, és mintegy 40-en megsérültek a Japánra lecsapó tájfun következtében. A több mint 200 km/órás szél miatt Tokióban milliók maradtak áram nélkül. A fővárosban és környékén leállították a vonatokat és a légiforgalmat is jelentősen korlátozták. A hatóságok árvíz- és földcsuszamlás veszélyére is figyelmeztetnek.

  • Tájfun csapott le Tokióra, milliók maradtak áram nélkül

Mindenhol törmelékek fekszenek az utcákon, a csatornák pedig alig bírják elnyelni a nagy mennyiségű csapadékot. Szemtanúk felvételein jól látható, mekkora pusztítást végzett a vihar Japánban.

Helyi idő szerint hajnalban csapott le a szigetországra egy újabb tájfun, amely a Csendes óceán felől, több mint 200 km/órás széllel érkezett. Szakemberek szerint ez a valaha mért legerősebb trópusi vihar Tokió vonzáskörzetében, amely csaknem 36 millió embert érint.

A tájfunnak már halálos áldozata is van. Egy idős asszonyt holtan találtak az utcán. A köztéri kamera felvételei szerint az erős szél nekivágta a szomszédos ház falának. 

A vihar következtében számos épület megrongálódott, fákat, villanyoszlopokat csavart ki a trópusi ciklon. A fővárosban és térségében 1 millió ember maradt áram nélkül. A hatóságok több mint 130 repülőjáratot töröltek, és biztonsági okokból korlátozták a vasúti közlekedést is. Így sokan ragadtak a pályaudvarokon. A hatóságok szerint árvíz és földcsuszamlások veszélye is fennáll, mivel 24 óra alatt, több mint 200 milliméter eső esett az érintett térségben. 

A Fakszaj névre keresztelt tájfun már a 15. ebben az évben. Augusztusban a Krósza csapott le heves széllel és esővel Japán nyugati részén. Ott egy ember vesztette életét.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Orbán Viktor érkezik a második legnagyobb nemzeti felhatalmazással (44,82 százalék) a hétfői informális EU-csúcsra. Ezzel szemben az Európai Tanácsban legnagyobb szavazati súllyal rendelkező Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francai elnök csupán 13,9, illetve 14,6 százalékos eredményt értek el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket helyezne készenlétbe Jens Stoltenberg, aki szerint elrettentő erőt kell demonstrálni az Oroszország és Kína felől érkező fenyegetésekre válaszul. A NATO-főtitkár a brit The Telegraph napilapnak adott interjújában beszélt arról, az üggyel kapcsolatban már folynak a tárgyalások a tagállamokkal.
Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!