2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Szövetségi támogatást kap New York állam a hóvihar okozta károk felszámolására

Az Egyesült Államok szövetségi pénzügyi forrásai is megnyílnak New York állam számára a rendkívüli hóvihar következményeinek felszámolásához; az államban változatlanul Buffalo térségében a legsúlyosabb a helyzet.

  • Szövetségi támogatást kap New York állam a hóvihar okozta károk felszámolására

Kathy Hochul, New York állam kormányzója hétfőn telefonon egyeztetett Joe Biden elnökkel, aki ezt követően bejelentette, hogy szövetségi szükséghelyzetet hirdet az érintett térségben, New York állam nyugati részén.

A kormányzó hétfőn újra arra kérte Buffalo lakóit, hogy mindannyian maradjanak otthon, és ne használják autójukat, megkönnyítendő a mentőegységek mozgását a városban. Az előző napokban a havazás és hófúvás a tűzoltókocsik mozgását is megbénította.

New York állam nyugati részén a hóvihar miatt 28 ember vesztette életét, egy kivétellel mindannyian a Buffalót is magába foglaló Erie-megyében. Mark Poloncarz megyei elöljáró hétfőn közölte, hogy 14 embert a szabadban találtak holtan, négyen a fűtés hiányában vesztették életüket, hárman azért haltak meg, mert a mentők nem tudtak időben kiérkezni, szintén három ember vesztette életét, miközben a havat próbálta eltakarítani.

A meteorológiai szolgálat keddre újabb havazást jelzett előre a térségben, ahol hétfőn egy métert jóval meghaladó volt a hóréteg vastagsága.

Helyi idő szerint kedd reggel a légitársaságok országszerte megközelítőleg 3000 járatot töröltek a hétfői 3400 után. A törölt járatok túlnyomó többségét egyetlen légitársaság, a Southwest Airlines üzemelteti. A szövetségi közlekedési minisztérium elfogadhatatlannak és aránytalanul nagynak nevezte a légitársaság beavatkozását a menetrendbe és közölte, hogy vizsgálatot indított a járattörlések körülményeinek kiderítésére.

Az elmúlt hat napban az Egyesült Államokban közlekedő belföldi és nemzetközi légijáratok közül 21 400-at kellett törölni, ami igazi káoszt okozott az ünnepi légiforgalomban.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!