2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Szorító fojtással tette ártalmatlanná áldozatait egy bevándorló Spanyolországban + videó

Harcművészetben használt fogással tette ártalmatlanná áldozatait egy illegális migráns Spanyolországban azért, hogy kirabolhassa őket. A férfit április óta keresték a rendőrök. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította, Murciából.

  • Szorító fojtással tette ártalmatlanná áldozatait egy bevándorló Spanyolországban + videó

Újabb marokkói bevándorlókat tartóztattak le a spanyol rendőrök, az egyiket ezúttal a déli Sevillában. A férfi az elmúlt hetekben többször követett el rablást és rendszerint ugyanazt az erőszakos technikát alkalmazta, amit különböző harcművészetekben használnak. Hátulról közelítette meg az áldozatait és egy szorítófojtással elérte, hogy elveszítsék eszméletüket, ezután kirabolta őket, illetve több esetben az autójukat is feltörte.

A rendőröknek az tűnt fel, hogy a városban egyre több rablás történik, rendszerint éjszaka, különböző járművek belsejében és mindig van egy áldozat is a környéken, akinek fogalma sincs arról, hogy mi történt, csak hogy elvesztette az eszméletét. Végül sikerült elkapni a marokkói férfit, aki már több bűncselekményt is elkövetett, így azonnal börtönbe is küldték.

Murciában is elfogtak a napokban egy ugyancsak marokkói férfit, aki elektromos rollerrel ütött el egy kislányt az egyik sétálóutcán, hogy ellopja a mobilját. Egy szolgálaton kívüli rendőr látta, hogy mi történik és bár komoly dulakodás árán, de meg tudta állítani a férfit. A kislányt és rendőrt is kórházban látták el, mert mindketten megsérültek.

A kanári-szigeteki Lanzarotén is eseménydúsan indult a hét, ott három marokkói illegális bevándorlót elkaptak, kettőt még keresnek a rendőrök. A csapat több rablásban és erőszakos támadásban vett részt, minden esetben helyieket ütöttek le az utcán, hogy elvegyék a személyes holmijaikat. Mindegyik elkövető nagyon fiatal, 18-19 évesek.

A kanári-szigeteki elöljárók közben azt mondják, hogy csak ebben a hónapban 17 hajó kötött ki náluk 1100, főleg szenegáli, mauritániai és marokkói menekülttel. Sokkal többen indultak útnak, viszont kivételesen a hajók nagyobb részét, több mint háromezer emberrel már az afrikai partoknál fel tudták tartóztatni a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!