2022. 09. 27. Kedd Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Szombaton kezdődik Matteo Salvini tárgyalása - a Hír TV a helyszínről ad tudósítást

Szombaton kezdődik a Liga vezetőjének tárgyalása Szicíliában. Matteo Salvininek azért kell bíróság állnia mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként nem engedett kikötni egy migránsokkal teli hajót. A politikus azt mondta nem bánta meg tettét, mivel ő a népét védte az illegális bevándorlással szemben. Az olasz jobboldali pártok elítélik a Salvini ellen folyó eljárást. Orbán Viktor magyar miniszterelnök pedig jó harcnak nevezte Salvini migrációs politikáját.

  • Szombaton kezdődik Matteo Salvini tárgyalása - a Hír TV a helyszínről ad tudósítást

Több ezren vették részt a Szicíliai Messinában a jobboldali Liga rendezvényén. Az olasz ellenzéki párt csütörtöktől háromnapos demonstrációsorozatba kezdett. Az akció szombatig tart, akkor kell ugyanis bíróság elé állnia a Liga vezetőjének, Matteo Salvininek.

A bevándorlásellenes politikusra 15 éves börtönbüntetés és a politikai élettől való eltiltás várhat. A pártvezérnek azért kell a bíróság előtt felelnie, mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként nem engedte partra szállni a Gregoretti olasz katonai hajóval érkező illegális bevándorlókat. Salvini azt mondta:

a 135 menekült csak akkor hagyhatja el a hajót, ha uniós tagállamok önkéntesen vállalják, hogy befogadják őket. Azt azonban engedélyezte, hogy a betegeket leszállítsák. A hajón maradt menekültek ellátása és egészségügyi ellenőrzése pedig folyamatos volt.

A vád szerint Salvini visszaélt hatalmával és túszul ejtette az illegális bevándorlókat. A politikus mentelmi jogát februárban vonták meg.

A Liga vezetője azt mondta

nem bánta meg tettét, mivel ő a népét védte az illegális migrációval szemben.

Matteo Salvinit és ügyvédeit szombat reggel várják Catania úgynevezett miniszteri bíróságára. A tárgyalás napján zárul a Liga háromnapos demonstrációsorozata egy szolidaritási tüntetéssel, amelyhez a Liga szövetségese az Olasz Testvérek elnöke, valamint Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország alelnöke is csatlakozik.

Szombat délelőtt Liga not Welcome! - jelszóval utcára vonulnak Cataniában a szélsőbaloldali csoportok és a migránsmentő civil szervezetek is.

A szicíliai városban rendkívüli készültség lépett életbe.

Az olasz jobboldali pártok üldözésnek nevezték a Salvini ellen folyó eljárást. Orbán Viktor magyar miniszterelnök pedig jó harcnak nevezte Salvini migrációs politikáját.

 

A Hír TV szombaton a helyszínről ad majd tudósítást a Matteo Salvini elleni perről! Kísérjék figyelemmel Híradóinkat!

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!