2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

2x2 néha öt

Következik:

Poltikai hobbista 21:15

Külföld

Szombaton kezdődik Matteo Salvini tárgyalása - a Hír TV a helyszínről ad tudósítást

Szombaton kezdődik a Liga vezetőjének tárgyalása Szicíliában. Matteo Salvininek azért kell bíróság állnia mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként nem engedett kikötni egy migránsokkal teli hajót. A politikus azt mondta nem bánta meg tettét, mivel ő a népét védte az illegális bevándorlással szemben. Az olasz jobboldali pártok elítélik a Salvini ellen folyó eljárást. Orbán Viktor magyar miniszterelnök pedig jó harcnak nevezte Salvini migrációs politikáját.

  • Szombaton kezdődik Matteo Salvini tárgyalása - a Hír TV a helyszínről ad tudósítást

Több ezren vették részt a Szicíliai Messinában a jobboldali Liga rendezvényén. Az olasz ellenzéki párt csütörtöktől háromnapos demonstrációsorozatba kezdett. Az akció szombatig tart, akkor kell ugyanis bíróság elé állnia a Liga vezetőjének, Matteo Salvininek.

A bevándorlásellenes politikusra 15 éves börtönbüntetés és a politikai élettől való eltiltás várhat. A pártvezérnek azért kell a bíróság előtt felelnie, mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként nem engedte partra szállni a Gregoretti olasz katonai hajóval érkező illegális bevándorlókat. Salvini azt mondta:

a 135 menekült csak akkor hagyhatja el a hajót, ha uniós tagállamok önkéntesen vállalják, hogy befogadják őket. Azt azonban engedélyezte, hogy a betegeket leszállítsák. A hajón maradt menekültek ellátása és egészségügyi ellenőrzése pedig folyamatos volt.

A vád szerint Salvini visszaélt hatalmával és túszul ejtette az illegális bevándorlókat. A politikus mentelmi jogát februárban vonták meg.

A Liga vezetője azt mondta

nem bánta meg tettét, mivel ő a népét védte az illegális migrációval szemben.

Matteo Salvinit és ügyvédeit szombat reggel várják Catania úgynevezett miniszteri bíróságára. A tárgyalás napján zárul a Liga háromnapos demonstrációsorozata egy szolidaritási tüntetéssel, amelyhez a Liga szövetségese az Olasz Testvérek elnöke, valamint Antonio Tajani, a Hajrá Olaszország alelnöke is csatlakozik.

Szombat délelőtt Liga not Welcome! - jelszóval utcára vonulnak Cataniában a szélsőbaloldali csoportok és a migránsmentő civil szervezetek is.

A szicíliai városban rendkívüli készültség lépett életbe.

Az olasz jobboldali pártok üldözésnek nevezték a Salvini ellen folyó eljárást. Orbán Viktor magyar miniszterelnök pedig jó harcnak nevezte Salvini migrációs politikáját.

 

A Hír TV szombaton a helyszínről ad majd tudósítást a Matteo Salvini elleni perről! Kísérjék figyelemmel Híradóinkat!

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

Birkózó-vb: Fritsch Róbert ezüstérmes

A kötöttfogásúak 72 kilogrammos kategóriájában szereplő Fritsch Róbert szoros csatában elveszítette döntőjét, így ezüstérmet nyert szombaton a belgrádi birkózó-világbajnokságon.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Zelenszkij úgy táncol, ahogy Németország fütyül?

Meglehetősen nagy megdöbbenést keltett a diplomáciai adok-kapok, amelynek Ukrajna és egyik legfontosabb szövetségese, Lengyelország között lehettünk tanúi a napokban – írja a Magyar Nemzet. Miért mehettek ennyire messzire az ukránok, mi állhatott Zelenszkij elnök éles szavai mögött?
Hölvényi György: Európa politikai elitje eltávolodott a normalitástól

Hölvényi György: Európa politikai elitje eltávolodott a normalitástól

A KDNP alelnöke szerint Európa politikai elitje eltávolodott a normalitástól, ez jól látszik például a háborúra és a korrupciós botrányokra adott reakciókból is. A helyzeten a közelgő EP választáson lehet csak változtatni – jelentette ki Hölvényi György, Európai Parlamenti képviselő.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!