2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Szomáliában megsebesült több kormányzati tisztségviselő egy merényletben

A szomáliai fővárosban több kormányzati tisztségviselő megsebesült szerdán egy öngyilkos merényletben, köztük Mogadishu polgármestere is - közölték szemtanúk.

  • Szomáliában megsebesült több kormányzati tisztségviselő egy merényletben

A támadó behatolt a helyi kormányzat központjába, és egy ülésteremben felrobbantotta magát. Az áldozatok pontos számát nem tudni, mert a hatóságok megtiltották a mentőknek az adatok elárulását, és az újságírókat is igyekeznek távol tartani a helyszíntől.

A robbantó kiléte sem ismeretes, de hasonló merényleteket az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel kapcsolatban álló al-Shabaab szélsőséges iszlamista csoport szokott elkövetni kormányzati épületek, szállodák és éttermek ellen. A legutóbbi hétfőn volt, akkor 17-en életüket vesztették, 28-an pedig megsebesültek a főváros nemzetközi repülőteréhez vezető úton.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!