2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Szlovén belügyminiszter: a rendőrség ellenőrzés alatt tartja a migrációt

A szlovén rendőrség teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja a migrációt, ha nem így lenne, sokkal több illegális bevándorló lenne az országban, a vasútállomásokon, a városokban és az elhagyatott épületekben - mondta Bostjan Pokular szlovén belügyminiszter csütörtökön a szlovén hírügynökségnek adott interjújában.

  • Szlovén belügyminiszter: a rendőrség ellenőrzés alatt tartja a migrációt

Kiemelte: Szlovéniában idén 9600 határsértőt tartóztattak fel, és mindössze 460 embert toloncoltak vissza Ausztriából, Olaszországból és Magyarországról az országba. A tárcavezető szerint ez jól mutatja, hogy csak kevesen tudtak átjutni Szlovénián, mert a rendőrök jól végezték a munkájukat. A hatóságok hatékonyságát segíti továbbá a szlovén-horvát határszakaszon felállított kerítés és korszerű műszaki berendezések is - mutatott rá.

Pokular elmondta, hogy a rendőrség sikeresen jár el az embercsempészek és az embercsempész hálózatok felszámolásával szemben is. A nyomozók egy külön munkacsoportot hoztak létre ennek kezelésére, amely szorosan együttműködik az Európai Unió határvédelmi ügynökségével (Frontex), az Europollal és az Interpollal - tette hozzá.

A tárcavezető szerint jó az együttműködés a többi szomszédos országgal. Horvátországgal és Olaszországgal közös járőrszolgálatot is indítottak, valamint Szkopjében, Zágrábban, Romában és Bécsben is dolgoznak kirendelt szlovén rendőrök.

A szlovén rendőrség figyelemmel kíséri a migrációs áramlást a balkáni országokban, különösen Bosznia-Hercegovinában, és hozzájárult Szerbia és Észak-Macedónia határainak védelméhez is - hangsúlyozta.

Arra az újságírói kérdésre, hogy tartanak-e attól, hogy megismétlődhet a 2015-ös és 2016-os migránsválság, a miniszter azt válaszolta: az illegális határsértések száma minden ősszel növekszik a közelgő tél miatt, ugyanakkor a néhány évvel ezelőttihez hasonló tömeges bevándorlásra nem számít.

Mindazonáltal kijelentette: Szlovénia minden eshetőségre készen áll, és Horvátországtól is elvárja, hogy ugyanolyan hatékonyan védje az Európai Unió külső határait, mint Szlovénia a (belső határellenőrzés nélküli) schengeni övezet (külső) határait.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra

Rutte előtt szabad az út a NATO-főtitkári posztra

Klaus Iohannis román államfő visszavonta jelöltségét a NATO főtitkári tisztségére, Románia is támogatja, hogy Mark Rutte távozó holland miniszerelnök kerüljön a védelmi szövetség élére - közölte csütörtökön a román elnöki hivatal.
Manfred Weber bevallotta, hogy büntetni akarja Magyarországot + videó

Manfred Weber bevallotta, hogy büntetni akarja Magyarországot + videó

Vannak olyan politikusok Brüsszelben, akik ki nem állhatják a magyarokat, büntetni akarnak bennünket. Nem Orbán Viktort vagy a Fideszt, hanem az egész országot. Manfred Weber, a Néppárt frakcióvezetője ilyen. És ezt a saját szájával el is mondta – mondta el Menczer Tamás a Facebookra feltöltött videójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!