2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 03:40

Külföld

Szimpátiatüntetés az Orbán-kormány mellett

Szimpátiatüntetést tartott egy lengyel csoport az Orbán-kormány mellett a varsói magyar nagykövetségnél. Az Európai Uniót bíráló tüntetők szerint a magyaroknak joguk van ahhoz, hogy maguk döntsenek saját belügyeikről.

„Szolidaritás a magyarokkal” – hirdette a felirat a varsói szimpátiatüntetésen. Több százan vonultak a helyi magyar nagykövetség elé, így tiltakoztak az ellen, hogy az Európai Unió szerintük túl nagy mértékben avatkozik be a magyar belpolitikába. „Azért gyűltünk itt össze, hogy támogassuk Magyarországot. Ellenezzük az Európai Parlament magyar alkotmányt elítélő határozatát. Szerintünk ezzel korlátozott demokráciát vezettek be az Európai Unióban” – mondta a Jog és Igazságosság Párt képviselője.

A tüntetők egy támogató nyilatkozatot is átadtak az ideiglenes magyar ügyvivőnek, a kiáltványt több mint 700-an írták alá. A résztvevők szerint a magyaroknak joguk van ahhoz, hogy maguk döntsenek saját belügyeikről. „Az itt összegyűlt emberek azt akarják mondani: »Magyarok, veletek vagyunk!«, mert gondjaitok vannak. De talán holnapra nekünk is ilyen problémáink lesznek. Ez a probléma az Európai Unió uralma, az országok unión belüli szuverenitásának és szabadságának kérdése” – jelentette ki egy ferences szerzetes.

Szeratics Péter varsói magyar ügyvivő megköszönte a Magyarország melletti kiállást

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!