2024. 05. 27. Hétfő Hella napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Szijjártó Péter: minél tovább tart a háború, annál nagyobb a kockázata az eszkalációnak

Együttműködésre van szükség azon országok között, amelyek eléggé bátrak ahhoz, hogy felszólaljanak a mielőbbi ukrajnai béketeremtés mellett, remélhetőleg ez közelebb hozhatja a diplomáciai rendezést – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Dusanbéban.

  • Szijjártó Péter: minél tovább tart a háború, annál nagyobb a kockázata az eszkalációnak

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a tádzsik kollégájával, Szirodzsiddin Muhriddinnal folytatott találkozóján kiemelte, hogy a közelgő magyar európai uniós elnökségre rendkívüli kihívásokkal és veszélyekkel teli időszakban kerül sor.

Emlékeztetett rá, hogy a közösség szomszédságában több mint két éve fegyveres konfliktus pusztít, és ez igen súlyos negatív következményekkel jár a kontinens országaira nézve.

"Sajnos, egyes európai politikai vezetők úgy gondolják, hogy ők maguk is háborúban állnak, hogy Európa is háborúban áll, miközben ez nem igaz, mivel ez a háború Ukrajna és Oroszország között zajlik"

- húzta alá.

Szijjártó Péter ennek kapcsán arra is figyelmeztetett, hogy minél tovább tart a háború, annál nagyobb a kockázata a további eszkalációnak.

Szavai szerint veszélyes irányba haladnak a folyamatok, amit jól példáznak a nyugati katonák esetleges Ukrajnába küldéséről vagy éppen a nukleáris fegyverek bevetésének lehetőségéről szóló közelmúltbeli nyilatkozatok.

"Ezért együtt kell működniük azon országoknak, amelyek a béke pártján állnak, amelyek eléggé bátrak ahhoz, hogy felszólaljanak a béke mellett" - jelentette ki.

"És remélem, hogy ez az együttműködés segíteni fog a békés megoldás megtalálásában" - tette hozzá.

A miniszter arra is kitért, hogy a mostani immár a tizenegyedik találkozója tádzsik hivatali partnerével, ez pedig jól mutatja, hogy a két ország milyen nagy jelentőséget tulajdonít a kétoldalú kapcsolatoknak.

Közölte, hogy hamarosan további tájékoztatás várható a dusanbei látogatásáról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!