2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Külföld

Szijjártó Péter: Magyarország erőn felül teljesít

Magyarország erején felül teljesít a béke, a biztonság és a stabilitás megtartására tett nemzetközi törekvésekben – ezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondta Washingtonban.

  • Szijjártó Péter: Magyarország erőn felül teljesít

A külgazdasági és külügyminiszter a tárgyalásairól beszámolva kifejtette: Magyarország mindig is megbízható szövetségese volt az Egyesült Államoknak a biztonságpolitika területén, és ezt Washington értékeli is. Szijjártó kiemelte: már ezer magyar katona szolgál különböző nemzetközi missziókban, amelyek a terrorellenes küzdelmet és a béke fenntartását célozzák.

„Mi, magyarok mindig is megbízható partnerei voltunk az Egyesült Államoknak és mindig is támogattuk az Egyesült Államok törekvéseit a nemzetközi terrorellenes küzdelemben. Így tettünk az Iszlám Állam elleni globális koalíció megalakulása óta – nyilatkozta Szijjártó. –Magyarország nemcsak szavakban elkötelezett az iszlám állam elleni koalícióban való részvétel mellett, hanem mi gyakorlatban is részesei vagyunk ennek a törekvésnek, katonákat küldünk az Iszlám Állam elleni koalícióba. A magyar országgyűlés felhatalmazása alapján 200 magyar katona szolgál az IÁ elleni koalíció kötelékében Irakban.” 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Így románosítják el ma Nagyváradot

Így románosítják el ma Nagyváradot

Balázs D. Attila író, újságíró Szent László városának elrománosításáról írt mérföldkőnek számító cikket az Országépítő című folyóirat internetes oldalán. A szerző szerint mára nem csak Marosvásárhely, vagy Kolozsvár, de Nagyvárad is „műveleti területnek” számít Erdélyben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

A Fehér Ház is reagált Macron elnök kijelentésére

Az Egyesült Államok nem küld katonákat harcolni Ukrajnába – szögezte le kedden a washingtoni Fehér Ház arra reagálva, hogy korábban a francia államfő arra utalt, nem zárkózik el attól, hogy nyugati országok szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnába.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!