2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Moziklip 13:00

Külföld

Látványos fotókkal jelentkezett Szijjártó Péter Kárpátaljáról + videó

Szijjártó Péter a reggeli elindulása óta beszámol a közösségi felületén a kárpátaljai történésekről. Cikkünk folyamatosan frissül új képekkel és bejegyzésekkel.

  • Látványos fotókkal jelentkezett Szijjártó Péter Kárpátaljáról + videó

Korábban az indulás pillanatairól osztott meg fotókat a közösségi felületén Szijjártó Péter, amiket most újabb fényképekkel egészített ki.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint hosszú nap vár rájuk, de „mindent meg kell tenni azért, hogy a kárpátaljai magyar közösség visszakapja korábbi jogait".

Mi egyszerűen meg tudjuk mondani, hogy mit szeretnénk

– írja közösségi oldalán a külügyminiszter.

A magyarok kapják vissza azokat a jogokat, amelyekkel 2015 előtt még rendelkeztek Ukrajnában. Ez mindennek az alapja.

„Mindenki az asztalnál, kezdjünk világosan!"

Szijjártó Péter megosztott egy videót is, amelyben a tárgyalás első pillanatai láthatóak. A felvételen arról beszél a találkozó megnyitásakor, hogy a magyar kormány soha nem kért olyan jogokat a kárpátaljai magyarság számára, amely 2015 előtt ne létezett volna. 

Korábban a Háború Ukrajnában című műsorunkban Dunda György kárpátaljai tudósító beszélt a találkozó várakozásairól, aki kiemelte, hogy az ungvári tárgyalás kulcsfontosságú a jövőben létrehozandó Orbán-Zelenszkij egyeztetés kapcsán.

FRISSÍTÉS

Közben újabb bejegyzés jelent meg a külügyminiszter oldalán. A friss posztból kiderül, hogy Viktor Mikita kormányzó már a határon várta a magyar delegációt.

„Viktor Mikita kormányzó teljesen új szemléletet hozott Kárpátaljára: a megbékélés kultúráját képviseli annak érdekében, hogy ukránok és magyarok egymás mellett békében élhessenek" - írja bejegyzésében Szijjártó Péter.

Dél környékén tette közzé legújabb bejegyzését Szijjártó Péter, amely szerint a program a Kálvária temetőben indult Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével és Dmitro Kuleba külügyminiszterrel.

„Egyre több a halott a csatatéren, nem szabad engedni, hogy még többen haljanak meg! A háborúnak véget kell vetni, emberéleteket csak békével lehet menteni."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!