2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Dunda György: Szijjártó Péter már Kárpátalján tartózkodik, hogy előkészítse az Orbán-Zelenszkij találkozót + videó

Kárpátaljai tudósítónk számolt be a legfrissebb hírekről Szijjártó Péter ungvári látogatásával kapcsolatban.

  • Dunda György: Szijjártó Péter már Kárpátalján tartózkodik, hogy előkészítse az Orbán-Zelenszkij találkozót + videó

Kárpátaljai tudósítónk beszámolt róla, hogy a Szijjártó Pétert szállító helikopter már leszállt a magyar-ukrán határ tövében, ahonnan konvojban szállítják át egy Ungvár melletti szállodakomplexumba, ahol sor kerül a külügyminiszteri csúcstalálkozóra. A magyar külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán fotókat osztott meg az indulásról.

Dunda György a részletekről elárulta: rengeteg újságíró, hírügynökségi munkatárs tartózkodik már Ungváron a világ minden tájáról, hogy beszámoljanak a tárgyalásról. Hozzátette: a sajtó minden munkatársát a kora délutáni órákban egy autóbusszal fogják a helyszínre szállítani.

A várakozásokkal kapcsolatban elmondta: az ukránok azt várják a találkozótól, hogy Magyarország is járuljon hozzá az Európai Unió 50 milliárdos segélycsomagjához, amit a háborúban álló keleti szomszédunknak küldenének. Kiemelte: legutóbb Robert Fico járt Ukrajnával, akivel sikerült megállapodniuk a támogatásokról. 

Dunda György elárulta még, hogy az ukrán fél várakozásai szerint sikerül konkrétumokban megegyezni Szijjártó Péterrel, hogy ezáltal létrejöhessen Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij között is a hivatalos találkozó.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!