2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Szijjártó: Migrációs hullámokat gerjeszt az ENSZ hamis jogértelmezése

Az ENSZ az alapvető emberi jogok érvényesítése helyett nemlétező jogokat próbál keletkeztetni, és ahelyett, hogy érvényesítené minden ember jogát az otthonában töltött békés, nyugodt élethez, olyan migrációs hullámokat gerjeszt, amelyek nagyon komoly biztonsági fenyegetéseket és kockázatokat jelentenek mindenkire – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek New Yorkban szerdán, az afrikai békefolyamatokról tartott ENSZ-rendezvény előtt.

  • Szijjártó: Migrációs hullámokat gerjeszt az ENSZ hamis jogértelmezése

Láthattuk az elmúlt napokban, hetekben, hogy Európára miképpen növekedett meg a migrációs nyomás, hogyan telik meg újra a Nyugat-Balkán, a terrorszervezetek hogyan próbálják meg kihasználni az újra meginduló elvándorlási hullámokat - tette hozzá az ENSZ-közgyűlés ülésszakának csúcsszintű általános vitájára érkezett miniszter.

Úgy fogalmazott, hogy a világszervezetben "elkeseredett, átpolitizált vita zajlik arról, hogy mi tartozik az alapvető emberi jogok közé". Kifejtette, hogy ha a nemzetközi jogot betűje szerint értelmezzük, egyértelmű, hogy a migrációhoz nem fűződnek alapvető jogok. "Nincs olyan, hogy az ember felkel, elhatározza, hogy egy másik országban fog élni, és annak érdekében, hogy odajusson, megsérti határok tucatjait, országok tucatjainak szuverenitását" - hangsúlyozta. Ellenkezőleg, az emberi jogok arról szólnak, hogy a világon mindenkinek joga van ahhoz, hogy a saját hazájában békében, nyugalomban élhessen. Az ENSZ pedig ahelyett, hogy érvényesítené ezt a jogot, komoly biztonsági kockázatokat jelentő migrációs hullámokat inspirál.

Nyilatkozatában kitért Szijjártó Péter arra, hogy Magyarország élen jár a nemzetközi jog érvényesítésében, hiszen megvédi lakosságának említett jogait, és megvédi saját és Európa külső határait. Egyúttal a nemzetközi humanitárius jogokkal és célkitűzésekkel összefüggésben támogatja azokat a közösségeket, amelyeket biztonsági vagy más kihívások fenyegetnek.

Magyarország tavaly hétmilliárd forintot költött olyan afrikai programok támogatására, amelyek a környezetvédelmen, a vízgazdálkodáson, az oktatáson keresztül segítettek abban, hogy a nehéz helyzetben lévő afrikaiak életkörülményei javuljanak, saját otthonaikban tudjanak maradni. Emellett körülbelül 50 ezer ember helyben maradásához, illetve hazatéréséhez járult hozzá a kormány a közel-keleti és afrikai szegényeket támogató programjaival.

MTI, Hír TV 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Válaszcsapásokat mért az orosz hadsereg

Válaszcsapásokat mért az orosz hadsereg

Nagy hatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és drónokkal mért csapássorozatot az orosz hadsereg olyan ukrajnai energetikai létesítményekre, amelyek a hadiipart szolgálják - jelentette be csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Indiában sokan meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt

Legkevesebb harmincnégyen meghaltak pancsolt szesz fogyasztása miatt a dél-indiai Tamilnádu államban, további több mint száz ember túlélte, hogy ivott a szóban forgó szeszből, de kórházba kellett szállítani őket - közölték csütörtökön hivatalos források.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!