2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Szijjártó: a világ jövőjének meghatározója a tömeges illegális migráció

Abban nincs vita az ENSZ-ben sem, hogy Európa és a világ jövőjét is alapvetően meghatározó jelenség a tömeges illegális migráció - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön New Yorkban, az ENSZ Gazdasági és Szociális Bizottság (ECOSOC) partnerségi fórumán.

  • Szijjártó: a világ jövőjének meghatározója a tömeges illegális migráció

Ha a világ nem talál helyes választ a migráció kezelésére és amíg az ENSZ és más nemzetközi szervezetek az illegális migrációt menedzselik, addig nem lehet fenntartható fejlődésről beszélni - szögezte le.

A miniszter négy pontban foglalta össze, miként kellene kezelni az illegális migrációt.

Ösztöndíjprogramok indulnak

A versenyképes tudás megszerzéséhez ösztöndíjprogramokat kell indítani és lehetővé kell tenni az üldözött közösségek helyben maradását. Szükség van technológiai segítségnyújtásra és a háborús övezetek körüli országok stabilitásának fenntartására - közölte a politikus felszólalásában.

Szijjártó Péter kifejtette: Magyarország mindezekben jó példával jár elől, hiszen a magyar kormány 5400 hallgatónak biztosít oktatási támogatást, akik hazatérve saját országuk modernizálását segíthetik.

Fontos a krízishelyszínek szomszédainak a támogatása

Rendkívüli szükség van arra is, hogy a háborús övezetek körüli közvetlen országokat támogassák, hogy el tudják látni a menekülteket. Magyarország ezért Jordániát, Libanont és Egyiptomot is támogatja - közölte.

A helyben maradás elősegítése elsődleges cél

Fontos továbbá, hogy az üldözött közösségeket is helyben tudják tartani. Magyarország eddig több mint 25 millió eurót fordított a közel keleti keresztény közösségek támogatására - tette hozzá Szijjártó Péter.

Segíteni kell a fejlődő országokat

Szükség van mindemellett arra is, hogy a fejlődő országok a megfelelő technológia birtokában legyenek és az alapvető életvitel feltételeit meg tudják teremteni. Magyarország ezért segít számos fejlődő országnak vízgazdálkodási, mezőgazdasági, élelmiszeripari területen kötöttsegélyhitel keretében - mondta.

Ha ezt a négy feladatot nem tudja a világ elvégezni, akkor "saját vesztébe rohan", a migráció mindent uralni fog, a stabilitást átveszi az instabilitás, megjelenik a terrorfenyegetettség és párhuzamos társadalmak alakulnak ki - hangsúlyozta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!