2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Szigorú szabályok közepette búcsúztatják az óévet Olaszországban

Hír TV

2020. december 31., csütörtök 15:32

Különös szilvesztere lesz idén az olaszoknak. A kormány szigorú koronavírus-szabályai ugyanis ellehetetlenítik az olasz szilveszteri bulikat. Este kijárási tilalom lesz, és senki sem hagyhatja el a települését, amelyben lakik.

Üres terek és utcák - így búcsúztatják az olaszok az óévet. A Giuseppe Conte vezette baloldali kormány a karácsonyihoz hasonló teljes kijárási tilalmat rendelt el az év utolsó napjára, illetve az újév első napjaira. 2020-at mindenki kizárólag négy fal között búcsúztathatja. Legfeljebb két felnőttet és gyermekeiket láthatják vendégül. Rendkívüli rendőri készültséggel ellenőrzik a szigorú szabályok betartását.

Nem mindenki fogadja el az ünnepekre bevezetett szigorú kijárási tilalmat és többen a kormány döntéseit kritizálják. Azt mondják, nem hosszútávú, a józan ész diktálta lépéseket tesznek, hanem egymásnak ellentmondó szabályok betartására kényszerítik az embereket.

A Hír TV római tudósítója arról is kérdezte az olasz főváros lakóit, mit várnak az új évtől. Volt, aki a politikusokat ostorozta.

A megszólaló úgy véli, az európai segítségnyújtás csapda az ország számára, hiszen Brüsszelben határozzák majd meg, hogy Rómában mire és hogyan használhatják fel a pénzügyi forrásokat.

 

 

Hír TV