2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Szigorú szabályok közepette búcsúztatják az óévet Olaszországban

Különös szilvesztere lesz idén az olaszoknak. A kormány szigorú koronavírus-szabályai ugyanis ellehetetlenítik az olasz szilveszteri bulikat. Este kijárási tilalom lesz, és senki sem hagyhatja el a települését, amelyben lakik.

  • Szigorú szabályok közepette búcsúztatják az óévet Olaszországban

Üres terek és utcák - így búcsúztatják az olaszok az óévet. A Giuseppe Conte vezette baloldali kormány a karácsonyihoz hasonló teljes kijárási tilalmat rendelt el az év utolsó napjára, illetve az újév első napjaira. 2020-at mindenki kizárólag négy fal között búcsúztathatja. Legfeljebb két felnőttet és gyermekeiket láthatják vendégül. Rendkívüli rendőri készültséggel ellenőrzik a szigorú szabályok betartását.

Nem mindenki fogadja el az ünnepekre bevezetett szigorú kijárási tilalmat és többen a kormány döntéseit kritizálják. Azt mondják, nem hosszútávú, a józan ész diktálta lépéseket tesznek, hanem egymásnak ellentmondó szabályok betartására kényszerítik az embereket.

A Hír TV római tudósítója arról is kérdezte az olasz főváros lakóit, mit várnak az új évtől. Volt, aki a politikusokat ostorozta.

A megszólaló úgy véli, az európai segítségnyújtás csapda az ország számára, hiszen Brüsszelben határozzák majd meg, hogy Rómában mire és hogyan használhatják fel a pénzügyi forrásokat.

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!