2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Szigorítottak a kijárási korlátozásokon Anglia északi részén

Szigorítottak a kijárási korlátozásokon Anglia északi részén, miután nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma - írta a Reuters hírügynökség pénteken.

  • Szigorítottak a kijárási korlátozásokon Anglia északi részén

Összesen négymillió embert érintenek a szigorítások Észak-Anglia legnagyobb városában, Manchesterben és környékén, illetve Yorkshire nyugati, valamint Lancashire keleti részén.

Az óvintézkedéseket a muszlim áldozati ünnep (Íd al-Adha) közeledtével vezették be. A szóban forgó területeken jelentős számban élnek brit pakisztániak, és túlnyomó többségük a muszlim vallás híve.

Az érintett térségekben élőket arra kérték, hogy a külön háztartásban élők se otthon, se egyéb helyszíneken ne találkozzanak. Ugyanakkor az emberek saját családtagjaikkal felkereshetik az ivókat és az imahelyeket, és dolgozni is bejárhatnak. A szabályt megszegőket 100 font (körülbelül 38 100 forint) pénzbírsággal sújthatják.

Nagy-Britanniában csütörtökön 846 új esetet jelentettek. Június 28-a óta nem regisztráltak ilyen sok fertőzöttet egy nap alatt.

"Az a baj ezzel a vírussal, hogy az életnek értelmet adó társas kapcsolatokon tenyészik" - mondta Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a Sky tévécsatornának. "Maximálisan megértem ennek hatását az emberekre, de sajnos így terjed a vírus" - tette hozzá.

A tárcavezető rámutatott: Európában már a második hullám figyelhető meg. Hancock szerint Nagy-Britannia még nem tart itt, és a kormány minden tőle telhetőt megtesz az emberek egészségének megvédése érdekében.

Nagy-Britanniában 303 910 fertőzöttje és 46 084 halálos áldozata van a koronavírusnak a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!