2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Szigorítások és enyhítések Spanyolországban

Spanyolországban egyszerre jelentettek be szigorítást és enyhítést is. A dél-európai ország régiói külön-külön dönthetnek a koronavírus elleni intézkedésekről. Az AstraZeneca gyógyszercég közben bejelentette, hogy vakcinájának már az első adagja 76 százalékos védettséget nyújt a vírus ellen. Ez jobb eredmény, mint amit a Pfizer és a Biontech cég közös fejlesztésű oltóanyaga mutat.

  • Szigorítások és enyhítések Spanyolországban

A járvány miatti karantén és bezártság sokaknál okoz túlsúlyt, amire a mozgás a legjobb gyógyszer.

Franciaországban minden hatodik ember túlsúlyos, ezért kampány indult a legalább napi fél órás testmozgás érdekében. A egyik párizsi iskola tormatermében a francia egészségügyi miniszter, Jean-Michel Blanquer is beállt a gyerekek közé.

Idén is elmaradt a pamplónai San Fermín fesztivál

Spanyolországban az idén sem futnak - a bikák elől. A koronavírus járvány miatt tavaly után az idén sem tartják meg a hagyományos pamplónai San Fermín fesztivált. A város polgármestere viszont azt állítja, hogy még nincs döntés, júliusig még sokat javulhat a helyzet.

Spanyolországban régiónként más-más óvintézkedés van érvényben. Madridban például péntektől enyhítenek: az éttermek teraszain négy helyett hatan ülhetnek egyszerre és este 10 helyett ráérnek éjfélre hazaérni. 

A spanyol kormány közben bejelentette, hogy korlátozza a beutazást Brazíliából és Dél-Afrikából a koronavírus új variánsainak megjelenése miatt. Ezzel az intézkedéssel is tovább akarják javítani a kedvező járványügyi helyzetet. A kórházak terheltségét az oltás folytatása javít majd, de ehhez még mindig kevés vakcina érkezik.

Az AstraZeneca első oltása 76 százalékos védelmet biztosít

Az Európai Unióval szállítási vitába keveredett AstraZeneca gyógyszercég azt közölte, hogy kétadagos vakcinájából már az első oltás 76 százalékos védelmet biztosít a koronavírus-fertőzés ellen három hónapra. Ez kedvező hír a londoni kormány számára, mert pont három hónapra tolta ki a második adag beadását, az ajánlott kevesebb mint egy hónap helyett. Azért döntöttek így, hogy az oltási kampány elején minél többen kaphassanak oltást, még ha csak az első adagot is.

Németországban egészen másfajta vakcinát kezdetek el alkalmazni: az Impfstoff, vagyis Oltóanyag márkájú sört. A kisüzemi termelésben, hagyományos eljárással készülő ital egy és kétadagos változatban injekciós tű nélkül juttatható be a felnőttek szervezetébe.

A gyártók a hatékonyságról semmit nem tudnak mondani, de két adagnál több is fogyasztható belőle, akár naponta többször is.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!