2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 11:00

Külföld

Szigorítások a járvány újbóli terjedése miatt

Bulgáriában és Szlovéniában is nőtt a koronavírusos esetek száma. Ljubljana úgy döntött 36 óránál nem régebbi negatív tesztet kér az úgynevezett sárga listán szereplő országok állampolgáraitól. Spanyolországban eközben 200 ezer ember vesztegzár alá helyezését rendelték el, miután a nyaralási szezon kezdetével emelkedett a fertőzöttek száma.

  • Szigorítások a járvány újbóli terjedése miatt

Bár már hivatalosan is főszezon van, szinte teljesen kihalt a bulgáriai Napos part. Hiába pakolták ki a szállodák a napágyakat és a napernyőket, mindössze egy-egy fürdőzőt lehet látni a Fekete-tenger partján.

A helyiek többsége a koronavírus-járvány miatt döntött úgy, hogy otthon marad, külföldi vendégek pedig alig érkeznek az országba. A hotelek minden biztonsági intézkedést életbe léptettek, mégis kevés a vendég.

Ráadásul a bolgár turizmusnak további nehézségekkel kell számolnia, mert az országban a hét utolsó napjaiban megugrott a koronavírussal fertőzött személyek száma.

Szlovéniában sem javultak a mutatók, sőt egyre rosszabb adatokat regisztrálnak. Dél-nyugati szomszédunknál a hétvégén 2-szer több megbetegedést regisztráltak, mint a hét több napján.

Ljubljana a járvány terjedésének feltartóztatása céljából 36 óránál nem régebbi negatív vírustesztet kér az úgynevezett sárga listán szereplő országok állampolgáraitól, köztük a horvátoktól.

Csehország és Franciaország is lekerül a biztonságos államok listájáról, miután ezen országokban az elmúlt 2 hétben nőtt a fertőzöttek száma.

A belügyminisztérium ugyanakkor arról is tájékoztatott, hogy korlátozás nélkül léphetnek be az ország területére a belga és a holland állampolgárok. A szomszédos országok közül hazánk, Ausztria és Olaszország is ezen a zöld listán szerepel.

A vírus újbóli gyors terjedése miatt az Ibériai-félsziget országai sem lélegezhetnek fel. A spanyolországi Lérida térségében 200 ezer ember került vesztegzár alá, miután a szezon kezdetével megnőtt a koronavírussal fertőzöttek száma.

A katalán elnök közleményében úgy fogalmazott, azért döntöttünk a del Segria övezet elkülönítéséről, mert a térségben jelentősen megnőtt a Covid-19-cel megbetegedett személyek száma.

Az életbe léptetett rendelkezések értelmében senki sem léphet be a városba és környékére, továbbá az ott élők sem hagyhatják el a lezárt területet. Az intézkedés ugyanakkor nem vonatkozik azokra, akik dolgozni járnak.

A helyben élők szombaton 16 óráig kaptak haladékot arra, hogy visszatérjenek lakhelyükre.

A rendőrök ellenőrzőpontokat állítottak fel az utakon, és mindenkit megállítanak.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!